Cum sa-ti desfunzi arterele si sa reduci colesterolul

Dieta bogata in grasimi si chimicale favorizeaza ingrosarea peretilor vasculari, iar sangele nu mai poate transporta cu usurinta oxigenul si nutrientii in corp. Din fericire, solutia vine tot din alimentatie. Iata cateva alimente care dizolva depunerile de colesterol din vasele de sange:

Usturoiul: a fost folosit ca medicament in Egipt inca de pe vremea construirii piramidelor conform University of Maryland Medical Center. Usturoiul este bogat in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la scaderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasa sau LDL. S-a dovedit ca creste nivelul colesterolului bun, lipoproteine cu densitate mare, si ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Ovazul: fibrele de ovaz sunt sarace in carbohidrati si pot absorbi pana la de sapte ori greutatea lor in apa. Intr-o cercetare publicata de catre o echipa de la Tufts University, rezultatele arata ca acest aliment simplu reduce, de asemenea, capacitatea colesterolului de a se lipi de peretii arterelor si previne ateroscleroza, reducand astfel riscul bolilor de inima.

Suc de rodie: cercetatorii din Napoli – Italia si Los Angeles – California au constatat ca nivelurile de antioxidante din sucul de rodie a fost mai mare decat in alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine si portocale, conform unui studiu publicat in anul 2005 in „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Dupa testarea sucului pe soareci, au descoperit ca acesta combate ateroscleroza.

Merele: sunt bogate in pectina, o fibra care reduce semnificativ cantitatea de colesterol si alte grasimi ce este absorbita la nivelul sistemului digestiv, dar si cantitatea de glucoza. Contin, de asemenea, flavonoide care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima cu 50 la suta, atunci cand sunt consumate in mod regulat.

Peste gras: contine acizi grasi omega-3, de care corpul are nevoie pentru o functionare optima, dar care, de asemenea, poate ajuta la desfundarea arterelor, potrivit Natural News. Consuma de minim doua ori pe saptamana somon, macrou, ton, pastrav, hering si sardine.

Nucile: sunt, de asemenea, bogate in grasimi mononesaturate si acizi grasi omega-3, potrivit Natural News. Include in dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.

Ulei de masline: folosind ulei de masline virgin presat la rece poti reduce riscul bolilor de inima, potrivit SixWise.com. Uleiul de masline contine grasimi mononesaturate care ajuta la combaterea formarii placilor pe peretii arterelor.

Avocado: Este bogat in grasimi mononesaturate, care reduc riscul acumularii placii in artere.

Rosii: sunt bogate in licopen, un antioxidant care ajuta la scaderea colesterolului rau, conform SixWise.com si reduce riscul acumularii placilor in artere. Spanac: aceasta leguma cu frunze verzi este bogata in vitaminele A si C. Impreuna, aceste vitamine reduc riscul de ateroscleroza.

CITEȘTE ȘI