Cura de leurdă – durează 10 zile si face minuni pentru sanatate

Cura cu leurda este un panaceu pentru intregul aparatul cardiovascular si in cadrul acesteia trebuie consumat suc de leurda. Acesta se obtine astfel: o mana de frunze proaspete se taie foarte fin, ca zarzavatul pentru ciorbe. Se pun intr-un vas de sticla si se toarna deasupra un pahar de apa calduta, dupa care se lasa sa se macereze la temperatura camerei, vreme de patru ore, apoi se filtreaza prin tifon.

Se obtine ceva mai mult de un pahar de suc, doza care va fi consumata pe stomacul gol, imediat dupa preparare, o data pe zi. O cura-tratament cu leurda dureaza 10 zile, pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare si minimum 30 de zile, pentru bolnavii cardiaci cronici. În urma unor studii s-a constat că substanţele active din leurdă au efect de realansare a activităţii endocrine, favorizează circulaţia cerebrală şi previne sclerozarea vaselor de sânge. Planta este considerată din acest motiv o minune pentru sănătate.

loading...

Frunzele de leurda au capacitatea de curăţirea a sângelui, ficatului şi stomacului mult mai puternică decât a usturoiului.

Se spune că o cură cu leurdă îi poate ajuta pe cei care vor să se lase de fumat. În plus, efectele miraculoase ale plantei, contracarează efectele dăunătoare ale nicotinei şi gudronului din ţigări. Leurda este considerată un mijloc de protecţie pentru fumători.

Indicatii terapeutice

Flebita, tromboflebita si trombozele sunt prompt eliminate cu ajutorul acestei plante, care are puternice efecte antiinflamatoare vasculare, fluidifiante sanguine si anti-agregante plachetare. Hipertensiunea, ateroscleroza si ischemia cardiaca, asociate cu valori ridicate ale colesterolului, sunt puternic combatute de aceasta cura, pentru ca leurda contine adenozina, o substanta care conform unor studii recente efectuate in Germania, are un rol esential in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombelor, in scaderea tensiunii arteriale. Leurda este pe termen lung adjuvantul ideal si pentru aritmia cardiaca sau tahicardie, fiind administrata in cure de cate 2-3 luni.

Clorofila din frunzele de leurdă şi alte substanţe similare cu cele conţinute de usturoi au efecte antioxidante foarte puternice.

Efectele curei cu leurda

Studii facute in Germania si Austria au pus in evidenta efectele exceptionale ale acestei plante, pentru anihilarea radicalilor liberi din sange, pentru impiedicarea formarii cheagurilor de sange (trombe), pentru mentinerea elasticitatii vaselor de sange si reglarea tensiunii arteriale. Are efecte regulatoare asupra ritmului cardiac si este un tonic bun pentru muschiul inimii, fiind considerat de catre comunitatea stiintifica una din cele mai bune plante din lume pentru afectiunile cardiovasculare.

Leurda are puternice efecte fluidifiante sanguine şi din acest motiv ajută la vindecarea tromboflebitei şi trombozelor. Previne accidentee vasculare şi ajută la recuperarea de după producerea unui accident vascular.

 

 

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More