Daca ai lucrat intre acesti ani

Romanii care au lucrat intre anii 1975 si 2001 vor primi mai multi bani la pensie.

Anuntul a fost facut chiar de ministrul Muncii, Marius Budai, care a declarat ca cei care au fost angajati in aceasta perioada vor primi cu 10% in plus la pensie.

Potrivit oficialului, marirea vine ca o compensare pentru drepturile salariale din aceasta perioada, respectiv al 13-lea salariu.
Aceste drepturi nu au fost incluse in calculul pensiei pana in prezent.

Mai multi bani la pensie si pentru cei care lucreaza in strainatate

Nu doar cei care au lucrat in perioada 1975 – 2001 vor primi mai multi bani la pensii, ci si cei care lucreaza in prezent in strainatate.

“Pentru pensie se poate cupla stagiul de cotizare dintr-un stat al UE in alt stat membru UE si se acorda punctaj si valoare doar pentru perioada lucrata in acel stat.

“Daca in Romania o persoana a lucrat 10 ani de zile dar pentru pensie are nevoie de 15 ani minim vechime va putea utiliza vechimea stagiului de cotizare din alt stat membru al UE dar va primi punctaj strict pe ce a contribuit la statul respectiv”, a declarat ministrul muncii. Marius Budai.

Se dau mai multi bani la pensie de la 1 septembrie
Incepand cu data de 1 septembrie, toate pensiile din Romania vor fi recalculate.

Pragul va fi valoarea punctului de pensie care va fi majorat cu 15%, de la 1.100 lei la 1.265 lei.

“Acum se achita primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achita diferentele incepand cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmand ca activitatea de recalculare a Legii 221 sa fie continuata in asa fel ca pana la 30 septembrie 2019 sa inchidem aceasta recalculare.

CITEȘTE ȘI