,,Dacă deschizi ochii, te voi lua acasă”. Un asistent medical a adoptat un nou-născut bolnav, abandonat la naștere

Povestea lui a emoționat o lume întreagă! Un asistent medical decide să înfieze un bebeluș abandonat la câteva ore de la naștere! Micuțul, care se afla în comă, a fost păzit de bărbat zile și nopți la rând, timp în care se ruga ca cel mic să supraviețuiască. Într-o zi, asistentul i-a promis micuțului: ,,Dacă deschizi ochii, te voi lua acasă”

Bebelușul a fost abandonat la câteva ore de la naștere. Matías Devincenzi, un asistent medical din Argentina, a luptat pentru adoptarea sa și a avut grijă de el până când micuțul cu grave probleme de sănătate s-a vindecat.

O lume întreagă a fost impresionată de povestea lui Matías Devincenzi, un asistent medical de 31 de ani, din San Miguel de Tucumán, care acum doi ani a decis să adopte un copil abandonat de familia sa la câteva zile după naștere. Bărbatul a avut grijă de el zi și noapterugându-se să se însănătoșească. Bebelușul Santino l-a întâlnit pe Matías Devincenzi, astăzi tatăl său, în februarie 2017.

La câteva zile după naștere, copilul a fost diagnosticat cu multiple probleme de sănătate: malformații, deficiență respiratorie, fiind spitalizat la terapie intensivă, la Spitalul del Este Eva Perón, Argentina.

„Îmi amintesc că era în comă, cu asistență mecanică respiratorie. Eu vorbesc mult cu copiii bolnavi, așa că m-am confruntat cu el și am spus fără să mă gândesc de două ori:” Hei, micuțule, dacă vei deschide ochii, te duc acasă„, a povestit Matías pentru presa locală. Copilul a deschis ochii în acel moment, iar asistentul de 31 de ani a simțit că acest semn este un răspuns: „Imediat m-am asumat rolul de viitor tată și am început să ma interesez despre adopție„, a spus el.

Matías Devincenzi era un tânăr burlac și nu știa dacă autoritățile din Argentina i-ar fi dat autoritatea părintească a copilului, mai ales că micuțul suferea de mai multe boli. Bărbatul povestește că în multe ocazii, prietenii lui i-au spus că acest vis „este un caz pierdut”, dar el nu a renunțat.

În plus, el afirmă că a ținut mereu cont de faptul că din cauza meseriei sale de asistent medicală de neonatologie, el nu ar trebui să se atașeze foarte tare de copii. Cu toate acestea, Matias a simțit că lucrurile cu Santino erau diferite. Într-un interviu acordat pentru ,,La Gaceta”’, Matías Devincenzi, asistentul cu inimă de aur din Tucumán a spus că fiul său, Santino, s-a îmbolnăvit din nou. Cu toate acestea, deși încă nu obținuse custodia copilului, bărbatul a fost nedezlipit de cel mic. „Fiul meu, sunt aici cu tine, iar tu vei fi bine și vom fi foarte fericiți împreună„, îi șoptea Matias micuțului, în momentele în care acesta se lupta cu viața.

După ce Santino a fost supus unei operații cu risc, Matías Devincenzi nu l-a putut vedea timp de două luni, însă, spre bucuria sa, pe 12 octombrie autoritățile din Argentina i-au dat „tutela legală” a micuțui.

Pe 20 februarie, Santino a împlinit doi ani. Acum, el are o stare bună de sănătate și petrece zile minunate împreună cu tatăl său: „Nu mi-am imaginat niciodată că poate fi așa de frumos, a fost o conexiune din prima zi când ne-am întâlnit. Când sunt întrebat de ce l-am adoptat, răspunsul este simplu: el m-a ales„, afirmă Matias.
Un exemplu de om cu suflet mare, care merită toate aprecierile noastre!

Sursa: a1.ro
CITEȘTE ȘI