Dacă vrei să slăbeșți și să-ți detoxifici organismul, să nu-ti lipsească din casă

Papadia este o planta utilizata de ani de zile in scop medicinal. Printre beneficiile pe care le aduce organismului se regasesc imbunatatirea functiei hepatice, a digestiei, ajuta la pierderea in greutate. De asemenea, acest ceai este un excelent diuretic, curata sangele, elimina toxinele din rinichi si ficat.

Daca vrei sa beneficiezi de tot ceea ce-ti poate oferi papadia bun pentru sanatatea este momentul sa actionezi. Cea mai buna perioada de a recolta papadia este primavara, pana spre mijlocul lunii mai. Dupa aceasta perioada papadia nu mai aduce beneficii in alimentatie.

Radacina si frunzele sunt bogate in fructoza si insulina, contin principii active, acizi fenolici. Frunzele au in compozitie si flavonoide, saruri de potasiu, dar si in vitaminele A, B, C, H si H, betacaroten, luteina. Frunzele de papadie sunt bogate in calciu. Altfel spus, o singura cana de ceai contine 100 miligrame de calciu. Nu in ultimul rand, frunzele de papadie contin o mare cantitate de fier. Mai exact, o ceasca de ceai are 1,8 miligrame de fier.

Totodata, papadia fiind bogata in potasiu contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Ceaiul din frunze de papadie recomandat si pentru calmarea iritatiilor pielii. Ceaiul de frunze de papadie contribuie la reducerea stresului si in plus, amelioreaza inflamatia ficatului.

Totodata, ceaiul de papadie este unul dintre cele mai utile ceaiuri atunci cand vrei sa slabesti. In plus, primavara abia a inceput, asa ca se gaseste din belsug. Acest ceai este un puternic detoxifiant dar si un diuretic de elita. Daca nu vrei sa culegi tu papadia, poti cumpara acest ceai de la plafar. Atentie! Daca vrei sa castigi in lupta cu kilogramele, atunci este bine sa bei 3 cani de ceai de papadie pe zi.

Sunt studii care sustin ca nutrientii care se regasesc in frunzele de papadie pot sa reduca riscul de aparitie al cancerului dar si al sclerozei multiple. Nu in ultimul rand reduce riscul de aparitie al atacului cerebral. Acest lucru este explicat prin faptul ca frunzele au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Doi compusi – acidul chicoric si clorogenic – care se gasesc in frunzele papadiei pot contribui la reducerea nivelului de zahar din sange.

Citeste si despre..

3 fructe consumate înainte de culcare te vor să ajuta să-ți refaci coloana vertebrală

Aceste fructe conțin substante ce regenerează ţesuturile dintre vertebre.
În fiecare seară, înainte de somn, timp de 1,5 luni, mîncaţi: Caise uscate Smochine sau Prune uscate În următoarea proporție: 1 smochină 5 caise uscate 1 prună

Substanțele din aceste fructe sporesc rezistența țesuturilor intervertebrale. Consolidarea acestor țesuturi conduce la restabilirea vertebrelor în poziția lor firească, fără corecție manuală.

Încercați să faceți așa și nu veți recunoaște coloana vertebrală. Substanțele necesare pentru această procedură nu se conțin în fiecare fruct în parte, ci se formează la amestecarea lor. De asemenea, această combinație are o putere magică și sporește potența bărbaților și a femeilor.

Această rețetă mi-au comunicat-o sportivii olimpici, care își restabileau astfel coloana vertebrală după evoluțiile lor solicitante. Autorul acestui material le-a recomandat de cîțiva ani și pacienților săi – într-adevăr are efect.

A fost demonstrat științific că caisele uscate influențează benefic asupra mușchilor cardiaci, datorită conținutului de kaliu. De asemenea, ele constituie un remediu pentru profilaxia cancerului. Acest fruct minunat conține fosfor, fier, calciu, caroten, vitamina B5.

Caisele uscate normalizează activitatea glandei tiroide. Se aplică drept remediu popular pentru tratamentul bronșitei. Totodată, caisele uscate contribuie la eliminarea paraziților din intestin. Prunele uscate – un alt dar al naturii pentru sănătatea voastră.

Prunele uscate au o influență benefică, în primul rîrnd, asupra sistemului gastrointestinal. Infuzia din prune uscate contribuie la eliminarea constipației și normalizarea sistemului digestiv. Totodată, prunele uscate sînt folositoare pentru cei care au probleme cu inima și hipertensiunea.

De asemenea, se consideră că prunele uscate sînt benefice pentru maladiile rinichilor, ficatului, reumatism și ateroscleroză. Iar datorită concentrației înalte de vitamina A, ele îmbunătățesc vederea.

Citeste si despre..

Ficatul nu doare – Iată cel mai simplu test prin care afli dacă ai ficatul sănătos

De multe ori ofteaza oamenii. “M-a enervat seful ala cu hachitele lui si ma doare ficatul.”

Alteori se mai vaita lumea: “Am o zi proasta, ma inteapa ficatul!”.

Amandoua vaicarelile astea nu sunt adevarate pentru ca ficatul nu are cum sa doara.

Nu are nici cum sa trimita semnalul unor intepaturi.

Ficatul in sine nu e brazdat de o retea de nervi, deci nu poate genera durere.

Invelisul ficatului are insa nervi si doare pielita ce inveleste ficatul.

Atunci cand in ficat sunt tumori care-l maresc sensibil, el apasa asupra invelisului si atunci se simt dureri.

In rest, ficatul da alte semne.

Partea rea este ca simptomele unor necazuri la ficat sunt destul de neclare si pot fi interpretate si ca alarme din alte zone ale organismului.

In principal, semnul ca exista o neregula la ficat e o anume stare de oboseala nejustificata. Omul caruia incepe sa-i scartaie ficatul simte o astenie, o stare de blegeala, de oboseala, de neputinta, de chef de somn.

Cand ficatul are neplaceri, bolnavul nu mai da randament la serviciu, nu mai rezista sa vada pana in miez de noapte emisiunile la televizor, iar fumatorul caruia ii schioapata ficatul nu mai are chef de fumat.

Omul caruia nu-i mai functioneaza bine ficatul si i se instapaneste o boala hepatica resimte o imputinare a efortului fizic, dar si a efortului intelectual.

Cu alte cuvinte, suferindul de ficat are momente de absenta, ii fuge atentia.

Partea rea e ca aceste semne le trimit si alte boli. Tocmai de aceea, ficatul trebuie controlat, analizele inseamna masurarea transaminazelor in sange, analiza urinei si chiar o ecografie.

Daca a avut un virus hepatic si daca omul bea mai mult, aceste semne arata ca s-a intamplat ceva in ficatul lui si controlul la medic se impune.

Cand exista o neplacere la ficat, urina este mai inchisa la culoare, iar in buletinul de analiza a urinei uribinilogenul este crescut si in urina exista acizi biliari.

Iar transaminazele depasesc limita normala.

Pasul urmator in analiza este ecografia.

Ficatul pune in evidenta chiar si faza de inceput a bolilor, si anume ficatul gras, iar masurarea gradului de fibroza arata cata inflamatie exagerata spre intarirea tesutului hepatic in zone fibrozate exista in ficat.

Prin aceste controale, cu luni inainte de instalarea adanca a unor boli de ficat, se pot descoperi primele insamantari ale raului in ficat, spune un batran medic pe intelesul tuturor.

CITEȘTE ȘI