Data platii pensiilor a fost schimbata. Afla aici cand se vor face platile!

PSD schimbă data plății pensiilor. Pensiile se vor da inclusiv până pe data de 15 ale lunii, a spus Liviu Dragnea, după ședința PSD.

”Ca pensiile să fie platite pana în 15 ale lunii, la 1 se vireaza către Poștă”, a spus Liviu Dragnea.

”S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9-28 ale luni. S-a decis ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se vireaza banii către Poșta Română, apoi se fac toate procedurile (…) astfel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă de când intră în vigoare această măsură. Problema este dacă se începe din iunie sau iulie, ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a mai anunțat Liviu Dragnea

PSD pregătește o nouă bombă. Sistemul de pensii se schimbă din temelii
Liviu Dragnea a mai anunțat că Corpul de control al premierului va verifica modul de plată a pensiilor de către Poşta Română. El a spus că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat acest lucru, după ce a făcut o informare pe marginea mai multor subiecte.

„Un subiect foarte important se referă la modul de plată efectivă a pensiilor către pensionari, a cash-ului către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Şi sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.

El a amintit că în 2016, Guvernul de atunci a început, după aprobarea unui memorandum, un proces de recapitalizare a Poştei Române, în care în acea perioadă Fondul Propietatea – care este acţionar cu 25 % s-a opus şi se opune în cotinuare:

”Într-un final punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei Române, decizie cu care nu a fost de acord niciun guvern de până acum şi nu suntem de acord nici noi – să se privatizeze Poşta Română. S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat. Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă.
De asemenea, Fondul Poprietate a demarat acţiuni în intanţă – a solicitat instanţei să se blocheze această acţiune (…) În aceste condiţii, discuţiile pe care le-a avut azi-dimineaţă (luni – n.r.) doamna prim-ministru cu miniştrii de resort cu conducerea Poştei Române, au stabili un calendar foarte strict în ceea ce priveşte plata pensiilor. Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îsi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii”, a mai spus Dragnea.

Sursa: realitatea.net

CITEȘTE ȘI