De ce să cumperi mai scump? Iată 4 LUCRURI care își MERITĂ BANII

De Ce Să Cumperi Mai Scump? Iată 4 Lucruri Care își MeritĂ Banii

Se știe de această veche dilemă despre achiziționarea lucrurilor: să cumperi lucruri scumpe, dar mai rar, sau să cumperi ieftin și des? Depinde de persoană, dar există excepții unde produsele sau serviciile scumpe merită mai mult efort. 

Nu este mereu ușor să strângi bani, mai ales dacă ai rate la bancă sau stai în chirie, dar nu este imposibil dacă îți împarți bugetul corect. Dacă nu știi de unde să începi, acest articol te va îndruma către gestionarea corectă a bugetului tău. 

În continuare află care sunt acele patru lucruri care sigur își merită banii.

 

TOP 4 lucruri care își merită banii

  •  Electrocasnice

 

Este esențial să aloci mai multă atenție electrocasnicelor, deoarece un frigider, o masină de spălat, un uscător de rufe sau un aragaz mai scump sigur va rezista pentru următorii 10-15 ani. Sunt aparate pe care le folosești aproape zilnic și chiar dacă plătești o sumă dublă față de alte modele, măcar sunt mai ușor de manevrat și există șanse mai puține ca să se strice. 

  • Laptopuri sau telefoane performante

 

Dacă folosești laptopul pentru a naviga pe internet, atunci nu este necesar să aloci un buget mare pe el. Dar dacă lucrezi zilnic de acasă  sau jobul tău constă în editare foto sau video, este necesar să îți cumperi un laptop cu un procesor rezistent și memorie mai mare. Un laptop bun începe de la 800-1000 de euro, dar ai siguranța că nu îți va crea probleme pe viitor. 

 

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Dacă folosești telefonul mobil doar pentru a suna sau a trimite mesaje, nu trebuie să îți consumi toată averea pe el. Dar dacă ai nevoie de el pentru locul de muncă să editezi rapid documente, să faci poze calitative, atunci este necesar să cumperi un telefon cu o baterie și memorie bună. 

  • Vacanțe sau mini vacanțe de weekend

 

Este important să iei o pauză de la muncă și să îți încarci bateriile. Pentru asta există vacanțele lungi, unde iei o pauză de zece zile și călătorești undeva. Și mai există varianta de mini vacanță de un weekend sau city break, care sunt mai mult planificate din scurt. 

 

Diferența dintre cele două este faptul că la city break-uri cauți cea mai ieftină cazare, bilete de avion accesibile și nu este o problemă dacă mânânci la fast food. În schimb, la vacanțele mai lungi aloci un buget mai stufos pentru cea mai bună cazare: cu mic dejun, amenajări de joacă pentru copii, piscină sau orice alt aspect care contribuie la un concediu relaxant. Nu te feri să plătești mai mult pentru o perioadă de odihnă, gândește-te că este o investiție în tine. 

  • Haine și încălțăminte

 

Este important să te simți bine în hainele cumpărate. Dacă ai nevoie de haine de sezon, nu trebuie să pui foarte mare preț pe ele, dar dacă vrei haine pentru uz zilnic, este necesar să fie calitative. 

 

Încălțămintea este un accesoriu care nu trebuie neglijat. Este esențial să porți încălțăminte cât mai comodă și din material calitativ, mai ales dacă ai un job unde ești mult pe drumuri. La joburile office majoritatea dress code-urilor pentru femei este fustă și tocuri. Pantofii cu toc care sunt făcuți din material ieftin sunt inconfortabili și nu vor rezista pe termen lung. În cazul acesta, femeile pot opta pentru pantofi din piele naturală de la The5thelement.ro unde există o varietate mare de modele și culori pentru toate gusturile. 

 

Evident, fiecare își prioritizează cheltuielile cum își dorește, dar dacă ții cont de această listă orientativă, o să economisești mulți bani pe viitor. Secretul este să fii mereu precaut. 

 

Sursă foto: Freepik.com

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !