DESCOPERIRE ȘOCANTĂ LA 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIE! CE S-A GĂSIT ÎN SICRIUL LUI NICOLAE CEAUȘESCU. AU CREZUT CĂ NU VĂD BINE

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost împușcați la Târgoviște, pe data de 25 decembrie 1989, imediat după

ce a fost pronunțată sentința de condamnare la moarte, în timpul Revoluției Române.

Totuși, imediat au apărut unele ipoteze controversate conform cărora scenariul ar fi fost cu totul altfel, iar cei doi dictatori nu ar fi fost, de fapt, uciși.

Bineînțeles, s-a insistat și asupra ideii că trupurile celor doi nu se află în sicriele respective, iar în urmă cu 10 ani a avut loc deshumarea rămășițelor din cimitirul unde fuseseră îngropați Elena și Nicolae Ceaușescu.

După deshumare, specialiștii au expertizat respectivele rămășițe umane și au stabilit, fără dubii, că persoanele înhumate sunt chiar Elena și Nicolae Ceaușescu.

Fostul dictator al României a fost primul dezgropat, putând fi observate mai multe detalii interesant. A fost depus în sicriu pe un pat de rumeguș, îmbrăcat în paltonul pe care l-a purtat în fața plutonului de execuție, urmele de gloanțe fiind vizibile. Mai mult, încă exista păr pe capul lui Nicolae Ceaușescu. Ulterior a fost deshumată și Elena Ceaușescu, iar specialiștii au prelevat probe pentru identificarea ADN-ului.

Au fost folosite, pentru a fi comparare, probe ADN prelevate de la fratele lui Nicolae Ceaușescu, iar concluzia specialiștilor de la INML care au efectuat analizele a pos punct tutuor speculațiilor. Elena și Nicolae Ceaușescu au fost îngropați în cimitirul Ghencea.

CITEȘTE ȘI