Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului

Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului. Acesta se inserează sub piele și conține celule care produc insulină.

Testele făcute pe animale au dat rezultate foarte bune. Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, început în 2011, a demonstrat că după 100 de zile de la implantarea dispozitivului, cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulină. De dimensiunea unui card de credit, suplinitorul pancreasului este de fapt o punguță, care conține celule care produc insulină. Odată implantat sub piele, în jurul lui se dezvoltă vase de sânge, iar celulele din interior se maturizează, iar în în scurt timp implantul devine asemeni unui organ funcțional, care produce insulină și echilibrează nivelul glicemiei, arată ehealthromania.ro.

Cercetătorii de la compania americană care a dezvoltat acest dispozitiv medical, au început deja testarea lui pe pacienți cu diabet tip 1. În final se așteaptă ca sistemul Cell Pouch („Punguța cu Celule”) să trateze însăși cauza diabetului, nu doar să elimine simptomele, așa cum fac în prezent injecțiile cu insulină.

Despre diabet

La nivel mondial, milioane de oameni suferă de diabet și sunt nevoiți să își schimbe radical viața pentru a ține sub control această afecțiune, însă puține persoane știu totul despre diabet, ce înseamnă cu adevărat “boala zahărului” și care sunt modalitățile prin care poate fi tratată cu succes.

Diabetul zaharat se caracterizează prin valorile ridicate ale concentrației glucozei din sânge (numită și hiperglicemie) și prin faptul că metabolismul se dezechilibrează din cauza schimbărilor ce au loc în organism.

Insulina, hormonul care ajută celulele din corp să folosească glucoza ca sursă de energie, este principala cauză a declanșării diabetului. Când secreția de insulină nu mai este suficientă și când nu își mai îndeplinește rolul, afecțiunea se numește diabet zaharat.

Organizația Mondială a Sănătății recunoaște trei forme diferite de diabet: tipul 1, tipul 2 și cel gestațional (din timpul sarcinii), cel mai des întâlnit fiind diabetul de tip 2.

Una dintre informațiile esențiale despre diabet este aceea că evoluția sa poate fi controlată prin adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, fără excese în ceea ce privește mâncarea, prin supravegherea atentă a greutății corporale, cu ajutorul activităților fizice regulate și, de asemenea, prin alegerea unor suplimente alimentare potrivite.

Pe acest site puteți găsi toate informațiile necesare despre diabet, care sunt cauzele apariției bolii și cum o puteți preveni prin alimentație și un stil de viață sănătos. De asemenea, pentru că ne dorim ca toți clienții noștri să aibă parte de o informare corectă și transparentă, în articolele și textele prezentate sunt explicate cele mai importante noutăți despre diabet, astfel încât să se înțeleagă ce se ascunde în spatele acestei boli.

CITEȘTE ȘI