Diana Şoşoacă cere DNA să o ancheteze pe Clotilde Armand. „Nu pot să o consider cetăţean român. E un atentat la siguranţa naţională şi la sănătate publică”

Diana Şoşoacă a cerut procurorilor DNA să intervină după ce primarul Clotilde Armand a decis tăierea finanţării a patru

spitale din Sectorul 1 al Capitalei. Senatorul AUR consideră că decizia edilului este un “atentat la siguranţa naţională şi la sănătate publică”.

Diana Şoşoacă cere DNA să o ancheteze pe Clotilde Armand. Senatoarea AUR a cerut intervenția procurorilor DNA după ce primarul Clotilde Armand a decis tăierea finanțării a patru spitale din subordinea primăriei pe care o conduce.

„Aşa ne trebuie atunci când votăm astfel de oameni. Poate că are cetăţenia română, dar la felul în care se comportă, eu nu pot să o consider un cetăţean român. Avem spitale care iau foc, oameni care mor carbonizaţi,

şi noi luăm banii de la spitalul de arşi. Încep şcolile şi noi luăm banii de la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a fost comentariul acid al senatoarei AUR Diana Şoşoacă după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a decis să oprească finanţarea a patru mari spitale din Sectorul 1.

„Tu [Clotilde Armand], în acest moment periclitezi starea de sănătate a acestor copii, a profesorilor, ş.a.m.d. Tu iei banii şi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde există şi testul COVID, acolo unde se duc toate urgenţele importante din Capitală. Apoi, te duci la Oftalmologie.

Ori vrei să pedepseşti Spitalul de Oftalmologie pentru a atitudinea pe care a avut-o fosta doamnă director Monica Pop, care este şef de secţie acum, ori ţi se pare insignifiantă activitatea acestui spital, singurul spital de Oftalmologie deschis 24 din 24” , a mai precizat aceasta.

Diana Şoşoacă cere DNA să o ancheteze pe Clotilde Armand. Mai mult decât atât, senatoarea susține că tot ce se întâmplă face parte dintr-un plan de discreditare a spitalelor de stat, pentru a fi privatizate. Diana Șoșoacă a precizat că este un atentat la siguranța națioanală și la sănătate publică.

„Din punctul meu de vedere, este un atentat la siguranţa naţională şi la sănătate publică. Cred că ar trebui să mergem inclusiv pe plângeri penale. Inclusiv instituţiile statului ar trebui să se mai autosesizeze. Mă uit la DNA, ce Dumnezeu face DNA. Chiar nu mai lucrează?

Chiar nu se mai auto-sesizează? Avem atâtea probleme pe care DNA ar trebui să le ancheteze. Pentru ce nu se autosesizează?”, s-a întrebat Diana Şoşoacă în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1

Primarul din Sectorul 1 susține că nu s-a tăiat nicio finanțare, iar cele patru spitale au trecut din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București, totul pentru că există o decizie a Curții de Conturi care precizează acest lucru.

Clotilde Armand a venit cu o decizie a Curții de Conturi din anul 2016, prin care arată că Consiliul Local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern veche de 16 ani de zile.

”Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016: – „Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii.” Cu alte cuvinte, Consiliul local al

Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei” , este mesajul postat de Primarul Sectorului 1. scrie romaniatv.ro

ARTICOLE