Doctorii avertizeaza: ce se intampla dupa ce mananci sarmale, carnati si toba

Putini stiu insa cat de nociva este carnea tocata pentru organismul uman. Poate parea greu de crezut insa, potrivit specialistilor, consumul de carnem tocata timp de 10 zile, chiar si in cantitati mici, scade imunitatea corpului cu 21% la femei si 11% la barbati.

Creste astfel considerabil riscul aparitiei bolilor infectioase. Mai mult decat atat, carnea tocata prepara indigestie.

Cele mai afectate sunt persoanele cu afectiuni biliare, pancreatice sau gastrice.

Este recomandat ca amatorii de carne tocata sa nu manance mai mult de 120 de grame pe zi; in plus, aceasta nu trebuie sa fie prajita in ulei sau amestecata cu ceapa.

Ce este o Sarma ?

Sarmaua (singular nearticulat sarmá sau uneori, regional, sármă sau o formă de singular refăcută după forma de plural, considerată incorectă, sarmală[1]; plural nearticulat sarmale) este un preparat culinar din carne tocată (de obicei de porc, dar și de vită, oaie, pasăre sau chiar pește), amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită în foi de varză (proaspătă sau acră (murată), de viță sau de ștevie etc.[2], în formă de rulou. În România se servește de obicei cu mămăligă și smântână.

Ce este un Carnat ?

Cârnatul este un aliment preparat de obicei din carne tocată, slănină, sare și condimente, iar uneori cu plante aromatice, pasta rezultată fiind introdusă într-un înveliș cilindric membranos. Preparea cârnaților își are originea în bucătăria europeană.

Tradițional, învelișul era făcut din intestinul unor animale, deși în zilele noastre acesta este deseori sintetic.

Denumirea provine din cuvântul latin carnacius (pronunțat car-na-țius), care are semnificația produs din carne, „cărnat”.

Surse: Wikipedia.com, www.stirilekanald.ro

CITEȘTE ȘI