DOLIU în sportul românesc: A stabilit peste 50 de recorduri naționale și a fost vicecampion olimpic, iar acum a fost găsit MORT

Halterofilul clujean Ştefan Taşnadi, vicecampion olimpic la ediţia JO din 1984, a decedat. În vârstă de 65 de ani, Taşnadi a activat în ultimii ani ca antrenor în cadrul CS Universitatea Cluj, fiind şi arbitru international.

”Ştefan Taşnadi a fost unul dintre sportivii care au dus Clujul până pe podiumul olimpic obţinând medalia de argint la ediţia din1984, de la Los Angeles. A impresionat prin forţă şi determinare, obţinând medalii mondiale şi europene şi stabilind recorduri naţionale. Apoi, a contribuit în calitate de antrenor la formarea a zeci de sportivi, unii dintre ei ajunşi, la rândul lor, pe podiumul olimpic”, a transmis, miercuri, CS Universitatea.

Ştefan Taşnadi s-a născut în comuna Sic, în 1953, şi a fost timp de opt ani, între 1976 şi 1984, component de bază al lotului olimpic de haltere al României, scrie news.ro.

El a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Mocova 1980, unde s-a clasat al şaselea la categoria 110 kg, şi la JO de la Los Angeles 1984, unde a obţinut argintul olimpic.

Sursa: stiripesurse.ro

CITEȘTE ȘI