Doliu Uriaș În România! Un Mare Artist A Murit Azi-Noapte: O Veste Tragică Ne-A Dat Viaţa Peste Cap

Doliu Uriaș În România! Un Mare Artist A Murit Azi Noapte: O Veste Tragică Ne A Dat Viaţa Peste Cap

A murit dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”.

“Mereu cu gândul la tine, bădie Andrei”.

Andrei Ionaş s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Originar din Basarabia, el s-a alăturat Ansamblului în urmă cu 25 de ani.

O veste tristă pentru lumea artiştilor din Vrancea. Andrei Ionaş, dirijorul orchestrei “Ţara Vrancei”, a murit, fulgerător, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ansamblului “Ţara Vrancei”

„Când iubirea pentru artă îţi curge prin vene, alegi un loc bun pentru a-ţi înfige rădăcinile şi de a creşte profesional. Aşa a ales în 1996 Andrei Ionaş sa-şi părăsească satul natal de dincolo de Prut şi sa se stabilească în Focşani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”. De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism şi ambiţie, păstrând vie dragostea pentru folclor. Ave(a)m planuri mari …dar în această noapte, o veste tragică ne-a dat viaţa peste cap…Bunul nostru coleg ANDREI IONAŞ a încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri… O vom face,cu greu,dar mereu cu gândul la tine,Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte şi sa Îţi aşeze sufletul în lumea celor drepţi!”, au anunţat colegii artistului.

Ansablul Folcloric „Ţara Vrancei” pregătea pentru marţi, 23 februarie, un spectacol dedicat Dragobetelui, iar ultima repetiţie pentru acest eveniment a avut loc chiar vineri, când Andrei Ionaş a repetat cu orchestra muzica pregătită pentru seara consacrată iubirii.

O ultimă înregistrare cu Andrei Ionaş, într-un moment de virtuozitate, datează din 7 ianuarie, de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, artistul interpretând la pian, într-un cadru relaxat, o piesă de mare sensibilitate, în limba rusă.