Două românce construiesc primul spital pentru copiii cu cancer

Două românce, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, vor să construiască primul spital pentru copii bolnavi de cancer.

Banii provin din donaţiile a 200.000 de români, iar cele două femei au vorbit despre sensul comun găsit în ajutorarea copiilor afectaţi de teribila boală.

Primul spital de oncologie pediatrică va avea la subsol buncăre de radioterapie şi va avea 200 de paturi, duşuri şi toalete în fiecare salon, săli de operaţii, spaţii de joacă şi inclusiv un cinematograf.

loading...

Dorinţa celor două, Oana şi Carmen, a venit dintr-o întâmplare petrecută în urmă cu nouă ani de zile, pe când o mamă disperată cerea ajutorul pentru salvarea vieţii fiului său:

Două românce construiesc primul spital pentru copii cu cancer

 

“Un băiat de 17 ani avea leucemie, iar ea încerca să strângă 150 de mii de euro să plece la tratament în străinătate.

Şi am primit mailul ăsta şi mi s-a părut foarte greu prin ce trece femeia asta. Singurul ei copil”, spune Oana pentru Stirile Pro TV. În cele din urmă, băiatul s-a stins, dar femeile au continuat să lupte.

″Ştii ce mi se pare mie extraordinar în povestea asta? Ca nişte sute de mii de oameni au venit alături de noi. Şi îmi aduc aminte de o situaţia asta foarte clară: descarcam cărămizi din mână în mână…şi pentru mine asta înseamnă comunitate.

Cărămidă aia pe care o pui…îmi vine să plâng…aşa văd eu spitalul ăsta. Nişte sute mii de oameni care pun acolo cărămizi, mi se pare cel mai extraordinar lucru”, a încheiat aceasta.

Campania se numeşte „Bursa de fericire – Noi facem un spital” şi se acceptă în continuare donaţii. „Gestul tău poate schimba destinul copiilor bolnavi de cancer din România. Alătură-te campaniei, du mai departe mesajul nostru și, cel mai important, donează.

Împreună construim primul spital de Oncologie și Radioterapie din România. Pentru ca viața lor să nu mai atârne de un fir de păr! Ajută cu 4 euro/lună. Trimite SMS la 8864 cu textul “SPITAL” Afla cum poţi ajuta la numărul 0729.999.777”, este mesajul campaniei.

Citeste in continuare despre..

Cine este şi cum arată tatăl lui Cabral. „Am stat de câteva ori să mă gândesc dacă-l urăsc”

Cabral apare zilnic pe micul ecran, la Pro TV. Prezentatorul are o poveste de viaţă impresionantă. Părinţii săi au origini diferite!

Mama lui Cabral este originară din Buzău. L-a cunoscut pe tatăl lui atunci când a venit la Bucureşti, la facultate. Ea era studentă, iar el medic, sosit din Congo, la noi.

Cei doi s-au iubit, iar rodul lor fiind un mic băieţel. Până la vârsta de şase ani, Cabral a fost crescut doar de mamă, tatăl biologic l-a părăsit. Ulterior, mama lui a cunoscut un bărbat care le-a fost mereu alături.

„Mama, Argentina, o gagică mişto din Buzău, venită în Bucureşti la facultate…, s-a îndrăgostit de tatăl meu biologic, Alexandre, venit din Congo printr-un schimb politico-strategic de studenţi.

Tatal lui Cabral

Şi m-am născut eu. Pe când aveam câteva săptămâni de viaţă, tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani.

Evident că pentru mine era un străin, dar acest mic amănunt nu l-a împiedicat să spună c-a venit să mă ia în Congo… Nu m-am dus. A mai stat câteva zile şi a plecat. Iar.”, a scris Cabral pe blogul său.

Alexandre Ibacka-Dzabana este un medic foarte cunoscut în Congo, țara în care locuiește, a fost Ministrul Sănătății și s-a făcut remarcat și grație calității sale de susținător al Drepturilor Omului.

 

În copilărie, Cabral avea ocazia să-și vadă tatăl doar prin intermediul televizorului, atunci când erau prezentate știrile internaționale și se discuta despre vizita lui Nicolae Ceaușescu în Congo.

La 28 de ani, Cabral și-a sunat tatăl pentru prima oară și au vorbit pentru câteva zile la rând povestind despre familie, cealaltă familie a lui Cabral pe care nu o cunoscuse niciodată.

Citeste mai mult AICI

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More