Dragi femei trecute de 50 de ani, nu vă mai ascundeți, noi avem nevoie de voi!

Suntem deja obișnuiți cu faptul că în țara noastră pur și simplu dispar oameni. Dar se pare că la noi a dispărut o întreagă generație.
Iar noi ne prefacem că nu se întâmplă nimic. Dispar femeile. Dispar femeile trecute de 50 de ani.
Ele au dispărut de pe ecranele televizoarelor, nu mai intră în cinematografe, nu mai merg la spectacole, nu călătoresc peste hotare, nu merg la odihnă la mare.

Oare unde sunt? Sunt ținute în spitale, în piețe și în apartamente.
Ele sunt vulnerabile, rareori ies din casă. Ele au dispărut. Se creează impresia că de ele nu este nevoie.
O întreagă generație a dispărut și nimeni nu se întreabă unde este. Iar noi continuăm să scandăm: “Copiii sunt viitorul!”
Nu, nu copiii sunt viitorul nostru, ci aceste femei, căci tocmai acesta e viitorul care ne așteaptă.

Toată cariera, toată publicitatea este creată pe corpurile frumoase ale domnișoarelor tinere, iar milioanele de capete cărunte sunt pur și simplu dispărute.
De ce?! Oare de ce domnișoarele nu se înfricoșează de această imagine? Căci tocmai asta le așteaptă în viitorul nu foarte îndepărtat.
Tinerele s-ar putea revolta: “Dar oare nu merităm această atenție?” Ba o meritați. Și noi o merităm.

Mințile bărbaților au fost umplute de femei ușoare, “de unică folosință”, în care e foarte greu să găsești ceva natural.
Vă imaginați poeziile dedicate unor astfel de femei?
Noi le ignorăm pe cele care au un stil, au gust și rafinament, cunosc ce este eleganța și feminitatea. Și mai presus de toate știu ce înseamnă să fii o femeie, o soție, o mamă și o bunică adevărată.

Problema cucoanelor promovate prin mass-media e că pe la 30 de ani își vor pierde frumusețea feței, la 40 – a ochilor, la 50 – a siluetei. Și probabil vor sfârși prin a-și publica biografia în tot felul de reviste pentru feministe frustrate.
O astfel de femeie nu va putea crește niciodată un geniu și nu va putea fi soția unui erou. Iar generația “dispărută” e cea care creează oameni de valoare.
Ele apreciază umorul, arta, arhitectura și tot frumosul din lume și sunt capabile să transmită această viziune și bărbaților.

În această vară am fost la un concert la care am avut norocul să văd această generație dispărută. Erau femei elegante, demne, care nu-ți trezeau nimic altceva decât admirație.
Erau femei de 55-85 de ani, care aplaudau, se veseleau, dansau și glumeau – toate făcute cu decență și un bun simț pe care astăzi rar îl mai întâlnești.

A fost o imagine ca din poveste. Am văzut acolo o mulțime de femei lipsite de vulgaritate și îngâmfare. Am văzut acolo femei cu personalitate, care îți impun un respect absolut firesc.
Dragi femei trecute de 50, nu vă mai ascundeți, noi avem nevoie de voi!

CITEȘTE ȘI