E cel mai bun sos cu usturoi: Nici n-aveti idee ce contine. Iti vine sa-l intinzi tacticos pe paine, si sa-l mananci. Se potriveste de minune la Peste, dar si la Carne la Gratar

Ingrediente

– 1 mar

– 1 catel de usturoi

– 2 linguri maioneza

– 1 lingura smintina acra

-1 lingura ulei de masline

– sare, piper

Mod de preparare

Acest sos (dip) se potriveste de minune la peste, dar si la carne la gratar!

Se curate marul de coaja si cotor si se rade pe razatoarea mare dupa care se stoarce de zeama in exces. Catelul de usturoi se rade pe razatoarea mica sau se stoarce cu presa pentru usturoi. Se pune marul astfel ras si stors intr-o farfurie adinca impreuna cu usturoiul si se amesteca usor cu o furculita impreuna cu celelalte ingrediente.

Se gusta si daca mai este nevoie se presara putina sare sau piper dupa gust. Acest sos (dip) este bun si simplu, pe paine prajita!

Eu am pregatit cantitatea doar pentru o persoana, dar se pot dubla sau tripla cantitatile dupa dorinta.

Pofta buna!

Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naționale italiene și franțuzești, precum și a celei românești. Totodată, este și una din plantele medicinale ale cărei efecte benefice pentru sănătate și starea de bine au trecut, cu brio, proba timpului, și medicina modernă confirmă toate acestea prin diverse studii și cercetări medicale.

Dacă încă nu ești un fan al acestui condiment, cu siguranță vei fi uimit de ceea ce poate face acesta pentru sănătatea ta. După citirea acestei liste cu top beneficii usturoi, vei dori să știi cât mai multe modalități simple si rapide pentru a-l include în dieta ta.

Ceapa, usturoiul, ridichile și prazul conțin un antibiotic natural numit alicina, capabil să distrugă germenii patogeni fără a afecta flora microbiana din sistemul nostru digestiv care este necesară unei bune funcționări a organismului!

Ce conține usturoiul? Peste 200 de substanțe active, cum ar fi: potasiu, fosfor, o cantitate impresionantă de vitamina B și C, precum și calciu și proteine. Deosebit de activi sunt cei 70 de compuși care au în structura lor sulf.

Numeroase documente, din cele mai vechi timpuri, amintesc de proprietățile benefice ale consumului de usturoi, atât pentru menținerea sănătății, cât și pentru utilizări în diverse remedii naturale și tratamente cu usturoi.

Usturoiul era cunoscut, din antichitate, drept un remediu pentru răceli, infecții, boli cardio-vasculare și hipercolesterolemie.

Constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapă și ridichi pentru evitarea bolilor contagioase.

De asemenea, legiunile române foloseau cantități însemnate de usturoi în alimentație, fiind recomandat pentru eficientă constatată în peste 60 de boli.

Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune și obezitate.

În Europa este considerat un supliment nutritiv extrem de valoros, iar în țările fostei Uniuni Sovietice este denumit „penicilina rusească”.

CITEȘTE ȘI