E OFICIAL! Viorica DANCILA a facut ANUNTUL! Noua lege intra in vigoare de la 1 iulie…Iata pentru ce trebuie sa fim pregatiti!

Premierul Viorica Dancila a facut cateva lamuriri la  un post de televiziune in ceea ce priveste pensiile romanilor. Aceasta a dat asigurari ca incepand cu 1 iulie, punctul de pensie va creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, iar pensia minimă va creşte de la 520 de lei la 740 de lei.

O veste foarte buna pentru pensionari, insa ramane de vazut daca acest nou proiect se va concretiza.

De asemenea, acceasi Viorica Dancila a precizat ca doreste sa aduca un echilibru in legea pensiilor, asa cum a facut-o si in legea salarizarii.

„Avem în vedere creşteri de pensii începând cu 1 iulie anul acesta, astfel încât vom creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei, bătut în cuie. Vom creşte pensia minimă de la 520 de lei la 740 de lei.

Aşa cum am avut o programare a creşterii salariilor, avem o programare a creşterii pensiilor. Astfel, în 2019 punctul de pensie va ajungea la 1.265 de lei, iar în 2020 va ajunge la 1.775 de lei”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Despre Viorica Dancila

Vasilica-Viorica Dăncilă (n. 16 decembrie 1963, Roșiorii de Vede, România[1][2]) este un politician român, membru al Partidului Social Democrat. Din 2014, aceasta a fost aleasă deputat în Parlamentul European, pe listele PSD, pentru al doilea mandat. De asemenea, Viorica Dăncilă deține, din 2015, funcția de președinte al Organizației Femeilor Social Democrate.

În iulie 2014, eurodeputata a fost aleasă vicepreședintă a Comisiei de Agricultură din Parlamentul European[3], fiind reconfirmată în această funcție în 2017[4].

Eurodeputata a fost nominalizată la premiul Europarlamentarul anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și, respectiv, Cercetare și Inovare[5]. Și în 2015, Viorica Dăncilă fusese nominalizată pentru premiul de cel mai bun europarlamentar la categoria Agricultură[6].

Viorica Dăncilă a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația din Teleorman a PSD. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean, până în anul 2009, când a fost aleasă ca europarlamentar, pentru un prim mandat.

De asemenea, Viorica Dăncilă a deținut în partid funcțiile de președinte de organizație locală, vicepreședinte al Organizației PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman fiind, în prezent, președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.

Viorica Dăncilă a fost propusă la data de 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru în cadrul Comitetului Executiv National al Partidului în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose, tot din partea PSD.

Va recomandam sa cititi in continuare despre: 

Horoscop de weekend 5 – 6 mai 2018. Două zodii vor primi vești bune

Sursa: frumusetileromaniei.com

 

CITEȘTE ȘI