Cu toţii am văzut multe cazuri când oamenii îşi făceau casă din materiale mai puţin obişnuite pentru construcţii.
Noi vă prezintăm istoria unei domnişoare care s-a hotărât să facă un experiment: ea şi-a făcut casa din containere ce se utilizează pentru transportul de mărfuri pe mare.
Claudie Dubreuil din Mirabel (Quebec, Canada) a decis să-şi construiască o casă dintr-un material foarte neobişnuit.
Ea a contactat o companie de proiectare şi a procurat 4 containere pentru mărfuri.
Peste două săptămâni containerele erau gata, iar echipa de constructori a reuşit să realizeze carcasa clădirii într-o singură zi. Din exterior pereţii au fost acoperiţi impecabil cu lemn de pin.
În interior casa arată extraordinar.
Datorită ferestrelor mari, încăperile par mai spațioase.
Scara în spirală ocupă un loc deosebit în designul casei.
Bucătăria este complet utilată!
Plită electrică, frigider, hotă etc…
Baia arată fantastic şi ea. Claudie visa să aibă dormitorul făcut în stilul unui hotel bohemian. Spaţiul camerei este complet deschis şi include baia
La parter poate fi văzută culoarea originală a containerelor. Iar la etaj a făcut o terasă cu duş.
O adevărată casă de lux, nu-i aşa?
Citeste in continuare si despre..
Cele 9 specii de pește pe care nu ar trebui să le mănânci. Al treilea este consumat de majoritatea dintre noi
Un român mănâncă de două ori mai puţin peşte decât mânca în perioada Comunismului, adică, în medie, 4,2 kilograme de peşte şi produse din peşte, pe an, potrivit statisticilor, România clasându-se astfel pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de peşte pe cap de locuitor.
”Nicio masă fără peşte” a devenit pentru majoritatea românilor un lux.
Iată 9 tipuri de pește pe care ar trebui să-i consumi cât mai rar sau deloc!
1. Somnul importat – NU este recomandat
Acesta poate crește până la o dimensiune considerabilă. Pentru a-i accelera creșterea, mulți fermieri de pește îi hrănesc cu hormoni, în special dacă sunt cei din țările asiatice. Peștii care sunt crescuți la liber sunt mult mai puțin periculoși, dar și mai valoroși din punct de vedere nutrițional.
2. Macrou – Norma recomandată: adulți – 200 grame, copii – 100 grame
Macroul conține mercur, care nu se elimină, ci rămâne acumulat în corpul uman, cauzând diverse boli. Macroul din Atlantic este cel mai puțin periculos din această privință, și îl poți mânca oricând dorești.
3. Tonul – Norma recomandată: adulți – 100 grame, copii – nu se recomandă
Tonul conține o mulțime de mercur. În plus, în magazine există un preț mare pe tonul crescut liber, deoarece este aproape dispărut. Toți peștii ton care provin din ferme sunt hrăniți cu antibiotice și hormoni.
4. Tilapia – Nu este recomandat pentru persoanele care suferă de boli la inimă, astm sau artrită
Nu există mulți acizi grași sănătoși în tilapia, dar concentrațiile de grăsimi dăunătoare din acesta sunt aproape la fel de ridicate ca cele găsite în untură. Consumul excesiv de acest pește conduce la o creștere a nivelului de colesterol și face organismul mai sensibil la alergeni.
5. Țiparul – Norma recomandată: adulți – 300 de grame, copii – 200 de grame
Țiparii au o mulțime de grăsimi, și astfel absorb mai ușor reziduurile industriale și agricole din apă. Speciile americane au cel mai înalt nivel de intoxicare. Țiparii europeni sunt cunoscuți pentru faptul că sunt contaminați cu cantități mari de mercur.
6. Pangasius – NU este recomandat
Majoritatea pangasilor pe care-i vedem în magazinele noastre sunt aduși din Vietnam, din râul Mekong, care este considerat una dintre cele mai contaminate ape din lume. În plus, fileul de pangasius conține un nivel ridicat de nitrofurazonă și polifosfați (carcinogeni).
7. Tilefish – Norma recomandată: bărbați – 100 grame, femei și copii – nu este recomandat
Acest pește este lider în contaminarea cu mercur și adesea este considerat că încalcă normele de sănătate, căci duce la un nivel crescut al riscului de otrăvire alimentară.
8. Bibanul de mare – Norma recomandată: adulți – 200 grame, copii – 100 grame
Bibanul de mare conține o cantitate mare de mercur. Uneori, mai ales atunci când este servit file, în loc de biban de mare primim pangasius sau alți pești mai ieftini.
9. Peștele dolar – NU este recomandat celor cu probleme digestive
Acest pește mai este cunoscut și sub denumirea de „peștele uleios” sau „ruvetă”, și conține gempilotoxină – o substanță cerată care nu este metabolizată deloc. Toxina nu face prea mult rău, dar poate provoca indigestie. Pentru a reduce nivelurile de gempilotoxină, peștele trebuie să fie prăjit sau făcut pe grătar.
Cum alegi un pește sănătos
Peștele proaspăt are întotdeauna solzi strălucitori și ochi limpezi. Ia un pește în mâinile tale, iar dacă este stricat, vei observa că are coada lăsată în jos foarte mult. Aripile uscate și branhiile cenușii în locul celor roșii strălucitoare indică faptul că este învechit.
Atunci când cumperi somon, alege bucăți care conțin fire albe pe ele – dacă o bucată este complet roșie, probabil a fost vopsită. De asemenea, nu cumpăra pește care are pete strălucitoare – acesta a fost prins în timpul sezonului de reproducere, iar carnea este necomestibilă.