Advertisement

El este eroul Român din Italia! Ion s-a aruncat în apele Tibrului ca să salveze o femeie de la înec. „Nu a mişcat nimeni un deget!”


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Ion Dinculeasa, în vârstă de 44 de ani, este elogiat ca un erou în Italia, după ce a salvat o femeie de la înec. Bărbatul s-a aruncat fără ezitare în apele Tibrului, reuşind s-o scoată în viaţă o italiancă de 45 de ani care căzuse în râu.

Advertisement

Video se afla mai jos…

Ion lucra la standurile unui festival de cinema când a auzit strigătele disperate ale femeii.
În ciuda faptului că în preajmă se aflau zeci de persoane, poate chiar sute, conaționalul nostru a fost singurul care a avut curajul să sară în apă pentru a salva femeia. Câteva secunde de ezitare ar fi dus la moartea femeii.


„A căzut în apă și se îndrepta spre cascadă, dacă n-ajungeam într-un minut, o pierdeam. Nu știa nici să înoate. Din fericire am reușit să mă prind de un fier, altfel ar fi trebuit să-i dau drumul până nu ne trăgeau curenții pe amândoi.

Am stat în apă mai bine de 15 minute și nu mi-era frică pentru mine, cât mi-era frică pentru fata aia”, povesteşte Ion astfel momentele prin care a trecut.

Românul a prins femeia care era dusă de curent şi s-a agăţat de pilonul unui pod, până la venirea pompierilor.

Ion Dinculeasa povesteşte că atunci când a vizitat-o, mai târziu, la spital, femeia ea l-a îmbrăţişat de parcă nu ar mai fi vrut să-i dea drumul.

Advertisement

„A fost ceva minunat. M-am simţit ca şi cum aş fi fost Dumnezeu pentru o fată care era aproape moartă”, a declarat Dinculeasa pentru presa italiană.

În momentul când a ieșit din apele râului Tibru, toată lumea voia să facă poze cu Ion și devenise un erou pentru toți, chiar și pentru echipajul de salvare.

loading...