Ele sunt Cele mai frumoase nume biblice

Vrei sa ii dai copilului tau un nume poetic si spiritual? Vrei un nume deosebit pentru copilul pe care abia astepti sa il vezi? Iti venim in ajutor cu o selectie de nume biblice.

Incepem cu numele de fetite. Iata cele mai bune nume cu o amprenta de spiritualitate si istorie. Ai de unde alege.

Eva. Numele Eva inseamna « a trai ». Deci este un nume ideal pentru cele care sunt aventuroase si avide de libertate. O amprenta a senzualitatii si a lucrurilor gurmande, Eva iubeste diversele placeri ale vietii.

Debora. Este un nume care caracterizeaza fetitele care sunt animate de cea mai mare pasiune. Sunt impetuoase si curajoase si sunt si extrem de tandre.

Maria. Este un nume foarte des intalnit in tarile crestine. Maria este o printesa entuziasta si inteligenta. Este provocatoare si discreta, este puternica dar fragila in acelasi timp.

Ioana caracterizeaza fetitele realiste si pragmatice. Dar au si o personalitate excesiva si pasionala.

Gabriela. Este un nume ideal pentru fetitele energice, care sunt decise si voluntare. Sunt cele care pun suflet in tot ceea ce fac.

Ana. Este intuitiva, perspicace si dinamica, are nevoie de stabilitate si de iubire. Ana inseamna « gratie » in ebraica. Nu degeaba.

Alexandra. Este un nume ideal pentru fetitele cu un caracter puternic. Sunt autoritare si nerabdatoare si traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima.

Rebeca este o fetita activa si independenta dar si una foarte ambitioasa. Isi ia destinul in maini fara sa aiba nevoie de vreun ajutor.

Noemi. Este o fetita norocoasa si curajoasa, cea care a primit gratia, conform limbii ebraice.

Sara este cea care poarta lumina si speranta. Sunt indraznete si intelegatoare si au tendinta de a fi preocupate de tot ce le inconjoara.

Iris este un nume scurt si misterios, ideal pentru o fetita spontana, care iubeste sportul si culorile. Este si o fetita foarte curioasa.

Iata si numele biblice pentru baieti.

Paul este ideal pentru cei care se lasa ghidati de intuitie, de intensitatea sa si de spirit. Baieteii cu acest nume iubesc sa sculte si sa invete.

Petru. Perosoanele cu acest nume sunt mereu in cautarea unei lumi mai bune. Cu ei nimic nu este niciodata definitiv.

Ioan este un nume care caracterizeaza persoanele care stau sa gandeasca mult inainte de a actiona. Sunt fascinati de lume sub toate aspectele sale si vor mereu sa ajunga tot mai departe si tot mai sus.

David este cel iubit de catre Dumnezeu. Este un perfect amestec intre senzualitate, inteligenta si vointa. Reprezinta si bucuria de a trai.

Adam. Baietii cu acest nume sunt foarte misteriosi dar uneori le este foarte greu sa comunice cu privire la sentimentele lor.

Zaharia este numele celor caracterizati de o sete de spiritualitate si de o inteligenta fara pereche.

Samuel este numele care caracterizeaza micutii care sunt caracterizati de spiritualitate.

Cei cu numele de Tomas sunt niste persoane fiabile, tenace si metodice.

Lucas este un nume pentru un baietel luminos si stralucitor. Este insa si introvertit si tine indoielile si incertitudinile pentru el.

Sursa: semnificatia-numelui.net/
CITEȘTE ȘI