Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor, după ce ÎCCJ i-a respins cererea de suspendare a pedepsei

Judecătorii ÎCCJ au respins miercuri cererea în care Elena Udrea a solicitat suspendarea pedepsei primite în dosarul Gala Bute. Astfel, fosta consilieră prezidențială rămâne în continuare la Penitenciarul Târgșor.

După ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei i-au respins cererea de suspendare a executării pedepsei de 6 ani de închisoare, primite în dosarul “Gala Bute”, pentru Elena Udrea urmează termenul de judecare a recursului în casaţie, la 26 septmebrie.

Elena Udrea a fugit din România, dar a fost extrădată
Amintim că la începutul lunii aprilie, Elena Udrea fugea din România înainte ca ÎCCJ să confirme condamnarea de 6 ani închisoare, primită în dosarul Gala Bute. Ulterior, la 7 aprilie, ea era oprită de poliţia de frontieră din Bulgaria chiar când se pregătea să treacă în Grecia.

Cea care a ocupat și funcția de ministru al turismului se afla într-un autoturism și spera să treacă neobservată pe la punctul de trecere Kulata. Reținută de autoritățile bulgare, Udrea a fost reținută în arestul din Blagoevgrad peste două luni, cât s-a judecat cererea de extrădare în România.

În cele din urmă, judecătorii de la Curtea de Apel din Sofia au admis la 10 iunie cererea autorităţilor române privind extrădarea Elenei Udrea. Fosta candidată la alegerile prezidențiale a fost adusă în ţară pe la vama Giurgiu şi apoi a fost încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgşor.

CITEȘTE ȘI