Era sărac si strângea bani pentru scoală, iar o tânără l-a ajutat. Peste ani, gestul tânărului i-a SOCAT pe toti!

Un gest facut din inima poate schimba complet viata cuiva, iar o tânăra a reușit sa facă acest lucru si sa demonstreze ca mai devreme sau mai târziu gestul se poate întoarce fără sa iti dai seama.

O poveste emoționantă face înconjurul lumii datorita unui gest aparent banal pentru cineva, dar decisiv pentru un băiețel.

„Într-o zi, un băiat sărac care vindea pliante din ușă in ușă pentru a-si plați nevoile școlare, a găsit prin buzunar câțiva bănuți. Ii era foarte foame si nu avea cu ce sa isi cumpere mâncare.

A hotărât sa mai meargă la încă o familie, poate cineva se indura si ii cumpăra pliantele.

O tânără frumoasa i-a deschis ușa, l-a văzut foarte trist, asa ca l-a întrebat dacă are nevoie de ceva anume. Rușinos de fel, a lăsat privirea in pământ si a spus cu jumătate de gura „Un pahar cu apa, dacă se poate.”

Fata si-a dat seama ca este sărac si ca ii este foame, asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte și un sandwich.

Baiatul a rămas plăcut surprins când a văzut ca fata i-a adus mâncare. Și-a băut laptele, iar sandwich-ul l-a pus in buzunar.

„Cat îți datorez?” a întrebat băiatul sfios. „Nu-mi datorezi nimic. Mama ne-a învățat ca niciodată sa nu acceptam bani pentru un lucru mărunt pe care il facem.”

El i-a spus. „Atunci îți mulțumesc din inima.”

 

In timp ce tânărul se îndrepta către casa lui, a scos sandwich-ul din buzunar si a început sa mănânce cu pofta, iar totodată sa prindă curaj si sa viseze din ce in ce mai mult la ce dorea el sa se facă.

Anii au trecut, iar acea femeie a fost dusa la spital in stare critica. Medicii din localitate nu au știut ce sa ii facă, asa ca au trimis-o într-un oraș mai mare, cu specialiști care au studiat boala ei rara.

Baiatul sărac era acum unul dintre specialiști. El a fost chemat pentru consultare. Când a auzit numele orașului din care provenea femeia, o lacrima i-a umplut ochii, imediat s-a ridicat si a mers in camera ei.

Îmbrăcat in halatul alb, medicul a intrat in salon la ea, el a recunoscut-o imediat. Era fata care ii servise un pahar cu lapte si acel sandwich gustos, chiar in momentul în care el era gata sa renunțe. A promis in sinea lui ca va face tot posibilul pentru a o ajuta pe aceasta femeie.

Dupa o lupta îndelungată, medicul a reușit sa rezolve cazul. Mai mult, el a plătit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii, apoi a trimis dosarul de externare către ea.

Când l-a primit femeia era speriata. Îi era teama sa il deschidă pentru ca știa ca urma sa plătească întreaga ei viata pentru toate, dar in cele din urma s-a uitat. Ceva i-a atras atenția: era un bilet mic, pe care scria următoarul lucru: „Factura achitata integral in urma cu multi ani cu un pahar de lapte.”, iar femeia si-a adus aminte imediat cum a schimbat într-o zi viata unui copil.

Sursa: anamariavasile.com

CITEȘTE ȘI