ESTE REAL ASA CEVA? Un student foarte bun de la FEAA a batut palma cu Satana pentru o afacere socanta! Acum, totul este clar pentru toata lumea!

• A intrat printre primii la facultate, având rezultate foarte bune la învatatura • Toti cei care l-au cunoscut înainte au vazut ca este un copil foarte bun, respectuos si responsabil • Numai ca, pentru ca avea nevoie mare de bani, într-o noapte a pus la cale un plan diabolic prin care a încercat sa-si ucida toti colegii din camera de camin, din Târgusor-Copou • Pâna acum, era destul de neclar motivul comiterii asasinatului • Reporterii BZI au intrat în posesia unor detalii terifiante despre crima comisa de Aurelian Giosan, studentul de la FEAA • Desi sustine tot timpul ca este nevinovat si ca o alta persoana a comis grozavia din camin, individul nu poate explica motivul pentru care sângele sau a fost gasit pe portofelul uneia dintre victime si pe cheile dulapului din care a furat un laptop • Singurii aliati pe care îi mai are în prezent sunt parintii sai • Judecatorii au admis toate daunele morale solicitate de victimele studentului, însa este putin probabil ca acesti bani sa fie recuperati vreodata • „Astfel, inculpatul prezinta cel mai ridicat nivel de periculozitate, fapt dovedit de modalitatea si împrejurarile în care a comis infractiunea, de faptul ca nu si-a asumat responsabilitatea faptelor comise”, au sustinut judecatorii

Aurelian Giosan era student de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi si a reusit sa intre în galeria celor mai periculosi criminali din istoria Iasului pe data de 9 noiembrie 2015. Atunci a avut loc asasinatul de la camera 49, din caminul C4, din complexul Târgusor-Copou, comis de Aurelian Giosan.

Tot atunci, acesta a mai încercat sa ucida un alt coleg de camera si a incendiat totul, în speranta ca focul va arde toate probele compromitatoare împotriva lui. A actionat cu mult sânge rece, cu o cruzime care a socat pe toata lumea. În continuare, priveste lucrurile de sus, cu aroganta si încredere ca va iesi basma curata din aceasta poveste.

Sustine ca, în realitate, este o victima a sistemului. Singurii lui aliati sunt parintii sai, niste oameni care l-au crescut cu drag si nu pot întelege cum ar fi putut sa comita asemenea grozavii. De-a lungul procesului, mama lui Aurelian Giosan a anuntat ca îsi va vinde toata averea si va ramâne pe drumuri daca este cazul sa descopere printr-o ancheta paralela ca baiatul ei este nevinovat.

În luna decembrie 2017, Tribunalul Iasi a decis condamnarea lui Aurelian Giosan la executarea unei pedepse la închisoare pe viata pentru omor calificat, tentativa la omor calificat, tâlharie calificata si distrugere.

Acum, reporterii BZI prezinta motivele pentru care judecatorii au ajuns la concluzia ca trebuie sa primeasca o pedeapsa atât de aspra, care nu a mai fost data de nicio alta instanta de judecata în ultimii ani la Iasi.

Concluzia este aceea ca Giosan este un tip diabolic, cu un comportament cu totul deplasat, care nu are niciun regret cu privire la aceea ce a facut si care ar putea comite oricând o fapta similara.

A intrat la facultate cu medie mare si era mândria familiei

Nimic din viata acestui tânar sau a familiei sale nu ar fi putut prezice un asemenea destin. A învatat foarte bine la scoala, a intrat la FEAA cu o medie de admitere mare, era un tip cu un comportament absolut normal si care, în fiecare weekend mergea acasa la parinti în judetul Neamt si îi ajuta la treburile gospodaresti. Mai are un frate care este student la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, relatia dintre ei fiind una extrem de apropiata.

La începutul lunii octombrie 2015, s-a cazat în C4 alaturi de înca patru colegi, toti studenti foarte buni, din familii de oameni normali, bucurosi ca fiii lor au ajuns la facultate în Iasi. Printre colegii de camera cu care Aurelian s-a împrietenit destul de repede se numara si Victor Nour, de 19 ani din Republica Moldova si Casian Harpa, de 20 ani, din judetul Neamt. Se întelegeau foarte bine, ieseau în oras împreuna, mâncau împreuna, se distrau.

Totul bine si frumos, pâna în noaptea de 8/9 noiembrie 2015, atunci când Aurelian Giosan a încercat sa-i ucida pe cei doi colegi ai sai pentru a le fura banii si lucrurile de valoare.

Se banuieste ca avea o problema cu jocurile de noroc si avea mereu datorii de achitat. I-a înjunghiat cu un cutit în timp ce acestia dormeau, le-a cautat banii, telefoanele si laptopurile, a luat ce a gasit, dupa care a turnat alcool medicinal prin toata camera, a aprins focul si a plecat ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat, exact ca într-un film de groaza.

Dupa un timp, fumul s-a simtit în tot caminul, iar studentii disperati au intrat peste victime în camera si au reusit sa-l mai salveze doar pe Casian Harpa, Victor Nour a decedat înainte ca medicii sa mai poata face ceva.

Cititi continuarea pe BZI.ro

CITEȘTE ȘI