ESTE VIATA TA ! Ce se întâmplă dacă mănânci oua zilnic. Iti va plăcea mai ales punctul 5

ESTE VIATA TA ! Ce se întâmplă dacă mănânci oua zilnic. Iti va plăcea mai ales punctul 5 :

Organizatiile din domeniul sanatatii, din intreaga lume, au inceput sa descurajeze consumul de oua in urma cu cativa ani. Acest lucru s-a intamplat din cauza nivelului ridicat de colesterol care se regaseste in acest aliment.

Cu toate astea, s-a descoperit ca ouale sunt extrem de benefice pentru sanatatea intregului organism. Acestea sunt bogate in vitaminele A, B6 si E, tiamina, riboflavina, acid folic, fier, magneziu si multe altele. Nu sunt multe alimentele care includ toti acesti nutrienti impreuna.

Iata ce se intampla in corpul tau atunci cand consumi cate trei oua in fiecare zi:

1. Colesterolul

Este adevarat ca ouale contin colesterol, dar tipul de colesterol din aceste alimente nu este daunator sanatatii. Dimpotriva, acesta este benefic pentru ca ajuta organismul sa produca vitamina D si diferiti hormoni, precum testosteronul, estrogenul si cortizolul. De asemenea, consumul de oua previne arterioscleroza si bolile cardiovasculare similare.

2. Vederea
Ouale sunt benefice si atunci cand vine vorba despre vedere, pentru ca acestea contin un nivel ridicat de luteina si zeaxantina, care reduc riscul aparitiei bolilor de vedere. In plus, consumul de oua protejeaza ochii de razele UV daunatoare si reduc riscul de cataracta cu 50%.

3. Muschii

Ouale sunt o sursa excelenta de proteine, doar doua oua continand aceeasi cantitate de proteine ca o portie de carne. Mai mult, oaule nu contin grasimi si aciditate. Multe diete presupun consumul albusului de ou, insa galbenusul este cel care contine jumatate din cantitatea de proteine.

4. Oasele

Acest aliment abunda in vitamina D si calciu, substante nutritive esentiale si este foarte bun pentru sanatatea osoasa. Vitamina D face posibila o absorbtie mai buna a calciului in organism. In plus, calciul este recunoscut ca fiind benefic pentru oase.

5. Pierderea in greutate

S-ar putea sa fi crezut ca ouale ar trebui evitate in timpul dietei, dar adevarul este exact opusul acestei afirmatii. Pentru ca sunt bogate in atat de multe substante nutritive, ouale te ajuta sa te simti satul pentru o perioada mai lunga de timp. Pe de alta parte, acestea au un continut scazut de calorii, iar cercetarile au demonstrat ca daca mananci oua la micul dejun, nu vei simti nevoia sa mananci pe parcursul zilei.

 

CITEȘTE ȘI