Exit-poll alegeri prezidențiale, ora 23:00

Exit-poll alegeri prezidențiale, ora 23:00. Candidații înscriși în cursa electorală mai au doar câteva ore până când vor afla, alături de alegătorii români, care sunt rezultatele primului tur al scrutinului, organizat în această duminică, pe 10 noiembrie 2019.

Prezența la vot, în țară, este una în creștere, în această diminică. La ora 19:30, un procent 47% dintre români și-a exprimat acest drept, pe când în diasporă prezența a fost până la această oră de 629 de mii de persoane, în secțiile special amenajate. Românii din străinătate au votat și prin corepondență, în cele 3 zile ale scrutinului, fiind vorba de o cifră de 25.189, potrivit datelor furnizate de BEC.

Mai mult, până la ora 20:00, un sondaj IRES arăta că actualul președinte, Klaus Iohannis, ar conduce detașat în lupta pentru Cotroceni. Mai mult, Iohannis a obținut 40%, Dăncilă 25%, iar Barna 15%. Cele mai recente cifre oferite de IRES, până la ora 17:00, a arătat o luptă foarte strânsă între pozițiile doi și trei, pentru locul din turul 2 de scrutin.

loading...

Exit-poll alegeri prezidențiale, ora 20:00. Ce scor are fiecare candidat în parte
Klaus Iohannis – 40%

Viorica Dăncila – 25%

Dan Barna – 15%

Mircea Diaconu – 8%

Votarea a început duminică ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate s-a desfășurat și pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă imediat anterioare zilei votării. Românii din diaspora mai pot vota și astăzi până la ora 21:00 (ora locală).

27 de persoane și-au anunțat intenția de a candida la alegerile din 2019. Dintre acestea, 17 și-au depus dosarul la Biroul Electoral Central, fiind admise în final 14 candidaturi, un număr similar cu cel de la scrutinul precedent.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More