Fă asta înainte de culcare și ne vei spune un mare „mulțumesc”! E simplu, plăcut și durează 5-10 minute

Aceste 5-10 minute te vor face să te simți minunat! Foarte multe persoane au probleme de insomnie și se răsucesc de zeci de ori în pat până reușesc să adoarmă. Dacă ți se întâmplă asta frecvent, începe să faci aceste exerciții de yoga și vei adormi foarte ușor și rapid.
Apropo, sunt foarte simple așa că nu-ți fă griji, vei reuși!

Trebuie să știi doar, că pentru început este suficient să menții aceste poziții timp de un minut, iar cu timpul le poți prelungi și până la 5 minute fiecare.

Balasana – postura copilului

Această poziție îți va relaxa sistemul nervos, spatele, umerii și abdomenul.  Așază-te în genunchi, așa încât tălpile să-ți atingă fesele. Întinde mâinile înainte și relaxează-te. Folosește un cronometru pentru a ști cât stai. În această postură trebuie să respiri adânc.

Supta Baddha Konasana – postura fluturelui

Stând întins/ă pe spate ridică genunchii, unește tălpile și desfă ușor picioarele. Mulți dintre noi vor întâmpina dificultăți în această poziție și nu se vor putea relaxa, de aceea îți recomandăm să pui câte o plapumă împăturită sub fiecare genunchi. Respiră cât poți de adânc.

Back roll – leagănul

Stând pe spate, apucă genunchii cu mâinile (ca în imagine). Leagănă-te încetișor dintr-o parte în alta. Este o metodă perfectă de a întinde și de a masa partea de jos a spatelui, după o zi încordată de muncă. La fel, respiră adânc.

Sutta Maciendrasan

Stând pe spate, ridică genunchiul stâng și lasă-l să cadă pe piciorul drept. Te poți ajuta cu o mână, pentru a stabiliza poziția. Totodată, întinde mâna stângă în partea stângă și întoarce și capul în aceeași direcție. Este necesar ca ambii umeri să se relaxeze, iar tu să repiri la fel de adânc. Repetă poziția și în direcția opusă.

Matsyasana

Stând pe spate, pune mâinile sub fund (ca în imagine). Misiunea ta e să ridici maximal pieptul. Poți ridica și capul sau îl poți lăsa încet la pământ. Fă 5-10 respirații adânci, după care scoate mâinile.

Acum ești gata de culcare!

Tine-ti familia si prietenii informati!

CITEȘTE ȘI