Femeia însărcinată în doar 7 luni a simțit mișcări în abdomen, de parcă ceva îi împingea bebelușul afară. Când au văzut ce era de fapt acolo, medicii nu știau ce se poate întâmpla mai departe

În aprilie 2017 o ambulanță din Ucraina a adus la spital o viitoare mămică cu un caz unic. Medicii nu se așteptau în niciun caz să vadă ceva atât de neobișnuit, dar după consultul inițial au devenit confuzi: deși se afla doar în luna a șaptea de sarcină, ceva îi împingea la propriu copilașul afară!

Care era misterul? Elena Sedova (25 ani) aștepta tripleți: doi feți erau situați în partea de sus a uterului, iar unul în partea de jos. Prin propria lor greutate fetițele de sus își împingeau surioara afară. Pe parcursul ultimelor zile Elena a simțit o mișcare ciudată în abdomen, însă spera că travaliul nu va începe prematur.

Nici ce s-a întâmplat mai departe nu se va întâmpla la nicio altă sarcină obișnuită: micuța Likeria a apărut pe lume în luna a șaptea de sarcină. Minusculă și slabă, ea cântărea doar 950 de grame. Fetița a fost îndată pusă într-un incubator, iar medicii se pregăteau de nașterea celorlalte două micuțe. Însă brusc, spre uimirea tuturor, contracțiile Elenei au încetat, conform Perfect Media.

În acest punct medicii au fost nevoiți să facă o alegere foarte grea. De obicei gemenii apar pe lume cu un interval de timp mare între ei, de exemplu o oră, dacă se depășește acest interval, travaliul este stimulat artificial. Totuși, acum specialiștii nu știau dacă aceasta este o idee bună. Celelalte două fetițe erau chiar mai mici decât surioara lor. Ele puteau pur și simplu să nu supraviețuiască, tocmai de aceea doctorii au hotărât să aștepte.

Pentru a proteja sănătatea copiilor, Elena a fost obligată să stea mereu în pat. Nici măcar nu a fost lăsată să își îngrijească fiica deja născută și între timp era îngrijorată pentru celelalte două micuțe care păreau că mișcă în burtică din ce în ce mai puțin. Așa au trecut o zi, două zile, o săptămână… Două săptămâni. Trei… Medicii deja cereau sfaturi de la colegii lor din întreaga lume: în toată cariera lor nu a mai existat așa ceva.

Peste 38 de zile, când micuța Likeria crescuse până la 1.5 kg, Elena a simțit brusc o slăbiciune puternică și neliniște. Medicii au consultat-o și au hotărât că a sosit momentul nașterii. În aceeași zi pe lume au apărut două fetițe sănătoase și minunate — Zlata și Stephaniya. Iar Elena, în sfârșit, a putut să le îmbrățișeze pe cele trei micuțe ale sale, conform Perfect Media.

În prezent aceste triplete unice au doi anișori, iar Likeria, care a fost de două ori mai mică la naștere în comparație cu surioarele sale, nu le este acum cu nimic inferioară. Toate sunt sănătoase și active! Le urăm vieți la fel de interesante și unice precum a fost și debutul lor în această lume.

 

CITEȘTE ȘI