Florile de salcam fac minuni pentru stomac si plamani

Salcamul este un bun remediu pentru atenuarea acceselor de manie si iritabilitate psihica, in cazurile de epuizare nervoasa si de tulburari de memorie. Tulburarile sistemului nervos se pot calma prin inhalarea parfumului florilor de salcam, aromatizarea camerei de lucru si a spatiului de locuit.

Datorita proprietatilor pe care le au, florile de salcam trateaza multe boli, in special afectiuni ale sistemului nervos, dar sunt eficiente si in boli digestive sau pulmonare. Florile de salcam sunt un bun remediu pentru ulcerul gastroduodenal, bila lenesa, insomnii, tuse si migrene, datorita continutului de flavonoide, glucozide, tanin si uleiuri esentiale. Efectele terapeutice ale florilor de salcam sunt bune pentru oricine, indiferent de varsta.

Mod de administrare

  •  Infuzie:
  • –din flori:  se realizeaza dintr-o lingura de flori la o cana cu apa. Se beau 2-3 ceaiuri zilnic. In bolile de stomac, infuzia se administreaza calduta sau la temperatura camerei. Ca pansament gastric, florile de salcam se pot amesteca in proportie egala cu frunze de dud.La fel de eficienta este infuzia in detoxifierea organismului. Se bea cate o cana pe zi timp de 21 de zile.
  • –din  flori si frunze : se prepara din 2 lingurite cu varf, la 200 ml de apa.
  • In leucoree, din 4  linguri de flori uscate si maruntite la 250 ml de apa, se prepara o infuzie cu care se fac spalaturi vaginale de 3 ori pe zi, ultima inainte de culcare
  • Pulberea de flori de salcam :Florile uscate si macinate, sub forma de praf, se aplica pe arsuri.
  • Baile cu flori de salcam: se folosesc doi pumni de flori la cada- prezinta efecte calmante asupra sistemului nervos fiind indicate in caz de incordare fizica si de stres.
  • macerat la rece din flori: se tin florile 2-3 zile in miere de albine, dupa care se iau zilnic cate 3-5 lingurite. Util in cazul bolnavilor de nevroze;
  • tinctura: se prepara din 20 grame flori uscate, care se macereaza in 100 ml alcool 70°, timp de 10-14 zile, din care se iau zilnic de doua ori cate 10 picaturi; Util in cazul bolnavilor de nevroze;
  • cataplasma: preparata din trei parti miere de salcam s io parte faina de grau, se utilizeaza pentru tratatea afectiunilor pielii. Se aplica direct si se schimba la intervale de 10-12 ore.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

CITEȘTE ȘI