Guvernul pregăteşte o serie de măsuri pentru susţinerea activităţii marilor companii

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, anunţă că Guvernul pregăteşte o serie de

măsuri pentru susţinerea activităţii marilor companii, după modelul programului IMM Invest.

„Suntem în situaţia în care este nevoie de măsuri active pentru reluarea producţiei industriale în zona de mari de companii dar şi în zona de servicii.

Prima noastră grijă a fost la debutul crizei să asigurăm măsurile necesare astfel încât companiile care îşi întrerup activitatea să poată beneficia de un ajutor pentru angajaţii pe care îi vor disponibiliza temporar în această perioadă şi am făcut acest lucru într-un timp foarte scurt” a declarat Ionel Dancă duminică, într-o declaraţie la Digi 24.

Acesta a precizat că, pe lângă programul IMM Invest, care are „facilităţi extrem de generoase” pentru companii, guvernul are discuţii frecvente „cu toate industriile afectate”

pentru a identifica „măsuri punctuale, sectoriale”, el spunând că a fost eliminat impozitul specific pentru industria HoReCa pentru perioada în care activitatea este suspendată în turism.

Dancă a declarat că autorităţile au în vedere măsuri similare celor adoptate prin programul IMM Invest şi pentru companiile mari.

Sunt în pregătire scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri , dar se au în vedere scheme de investiţii în zona autorităţilor publice locale şi centrale şi pentru marile proiecte de infrastructură.

„Este un mare semn de întrebare ceea ce se va întâmpla în continuare, este o criză economică foarte atipică, Este pur şi simplu o pană de curent în economia mondială” a conchis Dancă.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More