Hora mare la Craiova. Cadrele medicale s-au prins in hora dupa ce au reusit sa vindece primul pacient cu Covid

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase Craiova s-au prins intr-o hora de bucurie, pe „M-a facut mama oltean”,

dupa ce au reusit sa salveze viata primul pacient cu noul Covid-19 internat aici.

Barbatul din Caracal a fost internat in spital in data de 6 martie, iar in aceasta perioada a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat si externat.

Potrivit reprezentantilor Spitalului de Boli Infectioase Craiova, barbatul este primul pacient cu COVID -19 internat in Spitalul de Boli Infectioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori in

Terapie Intensiva, dupa ce starea lui de sanatate s-a agravat. El are familia in strainatate, asa ca medicii si asistentele care
l-au tratat s-au ingrijit ca acesta sa aiba tot ce-i trebuie: de la obiecte de imbracaminte si de igiena personala, la apa si mancare.

Joi, dupa mai bine de o luna de zile de stat in spital, barbatul a fost declarat vindecat.

De bucurie ca a reusit sa-i salveze viata, personalul medical care era de serviciu a iesit in curtea spitalului, imbracat cu echipamente de protectie, si a jucat o hora pe melodia „M-a facut mama oltean”:

La final, pacientul care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au si dat vestea ca va pleca acasa.

„A fost un moment de bucurie si un moment de satisfactie. Au reusit sa vindece un bolnav cu comorbiditati, un bolnav pe care in repetate randuri am crezut ca-l pierdem. Astazi, el este negativ si va parasi spitalul.

A fost un semn de multumire pentru pacientul care a rezistat alaturi de noi in toata aceasta lupta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Craiova.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More