Iată ce se întâmplă dacă plantezi un nuc sau dacă ai deja unul în curte

Nucul este înconjurat de numeroase mituri şi superstiţii. Dincolo de ele, frunzele şi fructele nucului au efecte benefice evidente pentru organism.

În tradiţia populară, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar care vrea să marcheze un eveniment foarte important din viaţa lui, cum ar fi naşterea unui copil.

O altă superstiţie spune că nu este bine să plantăm nuci, întrucât atunci când trunchiul pomuluiva ajunge să aibă grosimea gâtului celui care l-a planta, persoana respectivă va muri.

De Rusalii, femeile de la ţară duc la biserică frunze de nuc şi apoi le pun la streaşina caselor, pentru ca nucul să le ferească familia de necazuri.

Cel mai cunoscut mit despre nuc este însă cel care susţine că nu este bine să dormim la umbra unui pom de acest fel, pentru că frunzele sale conţin mult iod. Desigur, este doar un mit, nu a fost demonstrat nimic din punct de vedere ştiinţific. Un pericol real pentru sănătate poate să apară însă dacă nu depozităm corect nucile. Ele pot fi infestate cu aflatoxină, un mucegai care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor forme de cancer.

CITEȘTE ȘI