Iată cum puteți obține 2 găleți de roșii dintr-o singură tufă

Cultivarea roșiilor este o activitate plăcută și în final gustoasă. Pentru a obține o recoltă bogată este nevoie de îndemânare și puțină experiență. Echipa noastră vă propune o metodă care nu necesită prea mari eforturi. Trebuie doar să alegeți soiurile de roșii care cresc cel mai bine în regiunea dvs. și să respectați câteva reguli simple. Drept urmare veți obține 2 găleți de roșii de la o singură tufă!

Iată secretele mele.

Îmi plac soiurile de roșii înalte.

Plantez câte 2 plante, aranjez vârfurile și unesc tulpinile împreună. Acestea se susțin una pe alta.

Le plantez în șanțuri ca apa să pătrundă la o adâncime de 30-35 cm. Atunci rădăcinile se vor forma la această adâncime și nu vor fi afectate de zilele reci de primăvară sau cele toride de vară. Majoritatea bolilor de roșii sunt provocate de variațiile bruște de temperatură.

Primele 2 rămurele le las să crească, iar apoi le culc la pământ pentru a fortifica rădăcinile. Vârfurile roșiilor și tulpinile le leg de araci. Mențin tufa din 6 tulpini.

Se formează 9 -10 rânduri de ramuri cu roșii pe o tulpină.

Desigur, trebuie să nu uitați de înnoirea solului.

Primăvara, după uscarea pământului după zăpadă, prelucrez pământul și plantez ovăz, îl ud dacă primăvara este secetoasă. Timp de 3 săptămâni ovăzul crește până la 13-15 cm și apoi îl amestec cu pământul.

Primăvara după amenajarea parcelelor în grădină plantez ovăzul și ulterior, de asemenea, îl amestec cu pământul.

La plantare, pun în fiecare cuib coji de banană, portocală, foi de ceapă, de usturoi, o mână de rumeguș, coji de ou și neapărat un peștișor proaspăt. Toate resturile sunt adunate în timpul iernii.

Toamna pregătesc solul în solar. Îl ud de câteva ori cu apă. Primăvara când zăpada s-a topit instalez pe această parcelă un solar. „Gunoiul ascuns” în sol – flori uscate, coji de pepene verde, crenguțe… încep să mucezească și emană căldură.

De îndată ce timpul îmi permite, ud șanțurile din solar cu apă fierbinte, iar în pământul cald plantez semințele.

Acopăr solarul cu peliculă și îl închid. Partea de jos a solarului o acopăr cu pământ, astfel se conservă căldura solară.

Chiar dacă va fi ger sau va ninge, plantele nu vor îngheța.

Răsadurile le cresc sub sticlă. Dacă ziua este caldă și însorită, scot sticlele, iar noaptea le pun din nou. După perioada riscului de înghețuri îndepărtez sticlele.

Trebuie să nu uitați și de aplicarea îngrășămintelor!

Dacă vom „mânca” doar apă, atunci nu se va înțelege nimic din noi. De aceea, ud roșiile cu soluție de drojdie (100 g de drojdii uscate la 10 l de apă), cu infuzie de urzici, pâine, cenușă etc.

De îndată ce observ că răsadul prinde rădăcini, încep să-l ud cu soluție roză de permanganat de potasiu.

Peste 10 zile, le stropesc cu soluție de acid boric (20 g la 10 litri de apă).

Peste alte 10 zile, le stropesc cu soluție de iod (10-15 picături la 10 litri de apă).

Atunci când colectez semințele, le tratez cu trihopolum, pentru profilaxia bolilor provocate de ciuperci și mana roșiilor.

CITEȘTE ȘI