Îmbătrânirea poate fi încetinită iata 5 alimente obișnuite pe care să le consumi timp de 20 de zile!

Profesorul bulgar Hristo Memerski afirmă că noi înşine ne distrugem viaţa. Memerski e autorul a zeci de cărţi de genetică şi a predat la peste 200 de universtăţi din 63 de ţări.

Bătrâneţea nu e o stare naturală. E o boală pe care o provocăm alimentându-ne corect. 70 la sută dintre oameni mor pentru că mănâncă orice şi peste măsură. Diabetul, ulcerul, infarctul miocardic, diferite tipuri de cancer sunt boli apărute de cele mai multe ori din cauza alimentaţiei incorecte.

Produsele care opresc îmbătrânirea

E suficient să respecţi normele de alimentaţie sănătoasă ca să opreşti procesul de îmbătrânire. Important e să mănânci cu măsură. Iată cele mai importante alimente care opresc îmbătrânirea: legumele, fructele, iaurtul, laptele şi vinul.

Da, vin. Dar vin veritabil şi în cantităţi mici. În Franţa e vie tradiţia de a stropi carnea cu vin. Astfel, un francez trăieşte de obicei cu 10 ani mai mult decât un britanic.

Pe primul loc însă e iaurtul natural, care e cel mai digerabil. El previne cancerul la stomac şi colon, oprind şi dezvoltarea osteoporozei.

Cea mai eficientă metodă de purificare a organismului și de pierdere în greutate este foarte simplă

În 500 g de iaurt, se adaugă 1 lingură de miere, 1 lingură de oţet de mere, 1 linguriță de scorțișoară și 40 de picături de 30% de tinctură de propolis. Desertul poate fi completat cu afine, nuci, banane. Acest desert gustos pote fi consumat la micul dejun și la cină. Daca mănânci 2 linguri de desert la fiecare 2 ore, timp de 20 de zile, vei observa cum dispare burta, părul devine mai strălucitor, iar întregul organism regenerează.

Vitamine naturale pentru frumusete

Cele mai bune vitamine pentru frumuseţe se conțin în salatele de morcov și usturoi. În Azerbaidjan, un experiment a demonstrat proprietățile magice ale usturoiului. Într-un pahar s-a turnat apă cu 80 de microbi patogeni. Un alt pahar cu usturoi a fost pus alături de primul. Peste câteva ore microbii au dispărut. Usturoiul i-au ucis de la distanță!

Propolisul are proprietăți similare. El ucide viruşii de gripă, luptă cu gastrita, colita, disbacterioza şi previne cancerul. E suficient să adaugi 20-30 de picături de propolis în 50 ml de apă și să bei de 2 ori pe zi.

Femeile pot să prepare o soluţie eficientă pentru frumuseţea părului, unghiilor şi pielii: se amestecă într-un vas de sticlă, în cantităţi egale miere, nuci, caise, stafide, lamaie şi se consumă câte 3 litri pe zi.

Otrăvurile din produsele alimentare

În lume, au fost produse peste 200 de substanțe chimice care le dau alimentelor miros plăcut și aspect delicios. E dovedit deja că aceste substanțe în formă concentrată pot duce la deces. Atunci când cumperi produse, citeşte cu atenție textul mărunt de pe etichete. Anume în acest text mărunt informează despre componentele nocive ale produsului.

Nitratul de sodiu și nitritul de sodiu sunt printre cele mai frecvente componente nocive care distrug tinereţea şi sănătatea omului. Aceste substanţe sunt folosite pentru a menţine prospețimea cărnii și pentru a preveni dezvoltarea botulismului în produsele alimentare conservate.

Printre cei mai nocivi conservanți se numără butilatul de hidroxitoluen și hidroxianisolul butilat. Ele sunt folosite împotriva râncezirii uleiurilor pentru prăjit chips-uri şi pentru prepararea salatelor. Sunt adăugate de obicei în prăjituri, gume de mestecat şi paste, pentru a le menţine prospețimea și a le prelungi termenul de valabilitate. Atenţie, acestea sunt cele mai preferate produse alimentare ale copiilor. În afară de asta ele provoacă alergii şi cancer.

Nu mai puțin periculoase pentru copii sunt sucurile la a căror preparare se foloseşte ulei vegetal brominat. Acest compus e menit să prevină separarea dintre concentratul de suc şi apă. Totuşi, acest ulei este toxic pentru oameni. Bea sucuri din fructe proaspăt stoarse.

Zahărul şi sarea

La începutul secolului trecut oamenii consumau de 5 ori mai puţin zahăr decât acum. Zahărul mai e numit blestemul alb. El dăunează inimii, plămânilor, rinichilor și stomacului. Uită de sucuri și băuturi carbogazoase.

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială, nici măcar nu bănuiesc că principala cauză a bolii lor e consumul excesiv de sare. Este deosebit de periculos să mănânci produse sărate pe stomacul gol. E o sinucidere.

Rețetă pentru longevitate

1. Nu consuma mai multe calorii decat cele pe care le arzi.

2. Mănâncă un măr în fiecare zi.

3. Bea apă rece și extracte din plante.

4. Du un mod activ de viaţă.

5. Fă duş în fiecare zi.

6. Dormi într-o cameră în care-i răcoare.

7. Găseşte timp să mergi pe jos sau cu bicicleta câte 10-15 km.

8. Fii cu prietenii, bucură-te, râzi, nu renunţa la sex.

9. Niciodată să nu te gândeşti sau să spui că îmbătrâneşti.

CITEȘTE ȘI