In Romania 2019 – Masa unui pacient la spital: Guvernul a stabilit 9 lei pe zi

Maternitatea „Elena Doamna“ caută o firmă de catering care să furnizeze mâncare potrivit noilor norme ale Ministerului Sănătăţii.

Maternitatea „Elena Doamna“ din Iaşi caută o firmă de catering care să furnizeze mese calde pentru pacienţi în baza reglementărilor prevăzute de către Ministerul Sănătăţii.

Conducerea instituţiei a lansat deja procedura pe site-ul propriu şi estimează un necesar total între 184.734 şi 211.411 de lei pentru întreaga durată a contractului cadru, frecvenţa şi valoarea contractelor urmând a varia între una şi trei luni.

Contractul de „Servicii de preparare, manipulare şi transport hrană pentru pacienţii spitalului“ ia în calcul o serie de sume prestabilite de Ministerul Sănătăţii, fiind astfel stabilite următoarele sume: 12.00 lei pe zi pentru un bolnav adult care suferă de diabet, 10 lei suplimentul pentru femeile care au născut, 9 lei pe zi pentru alţi bolnavi adulţi.

În cele trei zile de după operaţii când condiţia medicală impune un regim special alimentar vor fi alocaţi 2,5 lei pentru prima zi, când se consumă doar lichide, 6 lei pentru a doua şi 9 lei pentru ultima zi de internare.

Printre alte condiţii stricte, contractul impune şi norme ferme cu privire la transportul alimentelor – recipientele trebuie să fie destinate exclusiv transporturilor alimentelor şi să fie separate în cazul folosirii pentru diferite tipuri de alimente astfel încât să se evite contaminarea.

Citeste si despre

Continue să citești: Dan Bittman, jignire pentru Diaspora? “Europa, un conglomerat de Fugiti de acasă”

Invitat în cadrul emisiunii ”România 9”, de la Televiziunea Română, Dan Bittman a discutat despre tensiunile politice din ultima perioadă, dar și despre cum vede el ”statul paralel”.

Dan Bittman spune că a cunoscut și oameni importanți care cu un singur telefon eliberau tot DN1 spre Valea Prahovei, doar pentru că ei se grăbeau să ajungă la Sinaia, românii find nevoiți astfel să aștepte mai multe ore în trafic. Totul pentru ca acei oameni importanți să poată ajunge într-o oră în stațiunea preferată.

”Cui nu îi place puterea? Am cunoscut oameni care dădeau un telefon și spuneau: eliberați Valea Prahovei că trebuie să ajung la Sinaia în 45 de minute. Nu vă place puterea? Sunt mici rahaturi cărora oamenilor ăstora le plac de înnebunesc”, a declarat Dan Bittman, în direct la TVR 1, în cadrul emisiunii “România 9”, moderată de Ionuț Cristache.

România văzută prin ochii lui Dan Bitman
”Să știți că nu văd România atât de rău precum o văd unii sau alții. Tot merg prin țara asta și observ că s-au schimbat lucruri, multe. Într-adevăr, lipsesc multe și o să mai lipsească poate și de acum încolo. Ritmul acesta este încetinit din multe multe motive pe care noi nu le știm. Noi spunem vrem autostrăzi, spitale, școli… nimeni nu vrea să meargă la esență. (…) Aici în România toți vor să fie șefi”, a mai spus Bittman, în direct la TVR1.

Ce ar face Bittman dacă ar fi președinte
”România merge așa ca o barcă în derivă. Nu mai vorbim de influențe. Europa nu cred că ne vrea binele. Eu dacă aș fi președinte, singurul meu plan pentru primul meu mandat și pentru primele șase luni, ar fi să conving comunitatea europeană, dacă nu vrea să se destrame de tot, planul meu ar fi să scrie pe pașaportul meu: Dan Bitman, cetățean european. (…) Europa e un conglomerat de fugiți de acasă. Dacă mă chema Iohannis eu asta făceam primul lucru”, a precizat Dan Bittman în cadrul emisiunii ”România 9”.

CITEȘTE ȘI