Incendiu la spital Covid. Trei pacienţi şi un medic au murit

Trei pacienţi aflaţi la ATI şi un medic de gardă au murit în cursul nopţii de miercuri spre joi într-un incendiu izbucnit într-un spital care tratează cazuri cu COVID-19, în oraşul Zaporîjia din sud-estul Ucrainei.

Incendiu la spital Covid în Ucraina. Trei pacienți aflați în secția de terapie intensivă și un medic de gardă au murit într-un incendiu izbucnit în cursul nopții într-un spital Covid din orașul Zaporîjia , aflat în sud-estul Ucrainei, transmite Reuters.

Guvernatorul ucrainean Oleksander Starukh a precizat că incendiul a izbucnit la parterul spitalului, unde se afla secția de terapie intensivă și ventilatoare.

Alți opt pacienți din unitatea medicală au fost evacuați, oficialul precizând că o anchetă privind cauzele incendiului este în derulare. Se pare că un scurtcirucit urmat de explozie din cauza buteliilor de oxigen ar fi cauza tragediei.

În Ucraina, ţară cu circa 42 milioane de locuitori, numărul raportat de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei este de peste 1,2 milioane, cu 23.229 de decese.

Incendiu la spital Covid: 11 pacienţi morţi în tragedia de la Matei Balş

Încă un pacient dintre cei aflaţi în pavilionul de la Institutul „Matei Balş” care a fost afectat de un incendiu, săptămâna trecută, a murit. Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că este vorba despre o femeie de 84 de ani, care fusese apoi transferată la Spitalul Elias şi care avea o formă severă de COVID-19 şi multiple comorbidităţi.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MS.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple comorbidităţi.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. Acesta este al unsprezecelea deces înregistrat în rândul pacienţilor care s-au aflat în pavilionul afectat de incendiu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre al Ministerului Muncii prin care vor fi acordate ajutoare familiilor victimelor din incendiul de la Institutul „Matei Balş”.

„Tot astăzi a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se propune acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor din incendiul Matei Balş. Se propune ca fiecare familie să beneficieze de un ajutor de 5.000 lei”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. scrie romaniatv.ro

ARTICOLE