Îngrijirea pielii nu este doar pentru femei! Află care sunt ingredientele pe care orice bărbat ar trebui să le includă în rutina de skin care

Rutina de îngrijire a pielii a fost multă vreme asociată exclusiv conceptului de feminitate, într-o lume în care a fi „masculin” presupunea o atitudine dură, impunătoare, uneori chiar violentă, încununată de un aspect neîngrijit și rebel.

În prezent, ritualul de skin care în rândul bărbaților a devenit un domeniu fertil, tot mai exploatat de industria frumuseții, care s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani și care generează tot mai mult profit. Rutina de îngrijire nu trebuie să fie complicată. Producătorii de cosmetice continuă să dezvolte noi formule complexe de îngrijire, care promit rezultate spectaculoase însă, majoritatea experților și consumatorilor deopotrivă încep să aprecieze tot mai mult produsele cu conținut minim, dar concentrat, de ingrediente naturale.

Iată TOP 4 ingrediente naturale, esențiale pentru o piele sănătoasă

O rutină de îngrijire bine pusă la punct NU este un simplu moft! Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, astfel ea joacă un rol vital pentru organism. Nu numai că acționează ca un receptor senzorial, dar ne și protejează țesuturile interne de diverși factori externi și are rol în reglarea temperaturii corpului. Ergo, aspectul pielii este o reflexie a sănătății tale, indiferent de sex. Ești pregătit să afli rețeta?

  • Aloe vera

Aloe vera se numără printre cele mai eficiente ingrediente cu efect de calmare a pielii. Favorizează totodată regenerarea celulelor, de aceea este recomandată în cazul iritațiilor și apare frecvent în compoziția cremelor hidratante sau fortifiante. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, acest ingredient nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a tenului după bărbierit. Poți alege cu încredere una dintre cremele aftershave pe bază de aloe vera din gama de produse cosmetice pentru bărbați afișată pe site-ul Putereaplantelor.ro, pentru a preveni astfel roșeața sau erupțiile cutanate după ras.

Șamponul pe bază de aloe vera este iarăși un produs de îngrijire popular în rândul bărbaților, deoarece stimulează creșterea și refacerea firelor de păr. Este dovedit clinic că acest ingredient minune, aplicat pe scalp ajută la circulația sângelui, ceea ce încurajează procesul de reparare a părului deteriorat.

  • Ghimbir

Ghimbirul este o plantă utilizată în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri, cu precădere în tratarea problemelor digestive. În acest context, ghimbirul este candidatul ideal în bucătărie, dar proprietățile sale pot fi valorificate și în domeniul cosmeticelor. Acest condiment natural poate fi utilizat în tratarea cicatricilor și reduce apariția petelor pigmentare în câteva săptămâni. Cosmetologii îl includ de asemenea în produsele cu efect anti-îmbătrânire. Fiind un puternic antioxidant, ghimbirul poate avea efecte benefice pentru părul fragil și predispus la mătreață.

  • Uleiul de cocos

Asemenea extractului de aloe vera, uleiul de cocos are proprietăți anti-inflamatorii, cât și antioxidante, ceea ce contribuie la calmarea și hidratarea pielii iritate. Este inclus adesea în cremele destinate arsurilor solare sau în seruri care combat îmbătrânirea prematură a pielii. Datorită proprietăților sale antibacteriene și de hidratare, uleiul de cocos poate apărea și în compoziția cremelor destinate pungilor de sub ochi.

  • Uleiul de lavandă 

Un alt ingredient natural nelipsit din rutina de îngrijire a tenului matur al bărbaților este uleiul esențial de lavandă. Pe lângă mirosul plăcut și relaxant care stimulează starea de bine, lavanda este folosită de cosmetologi în produsele de ameliorare și combatere a acneei. 

Indiferent de tipul de ten sau de rutina pe care de decizi să o urmezi, alegerea produselor naturale în detrimentul celor saturate de substanțe chimice dure îți va oferi rezultate mai bune și, implicit, o piele mai sănătoasă. 

Sursă foto: Unsplash.com

CITEȘTE ȘI