Invatatorul i-a rugat pe elevi sa scrie numele oamenilor, pe care ii urasc.. O pilda inteleapta

Într-o zi învățătorul i-a rugat pe elevi să scrie numele oamenilor, pe care îi urăsc, pe o foaie. După ce au terminat, el le-a spus ca în următoarea zi să aducă la școală o punguță cu roșii, ale căror număr să corespundă cu numărul numelor de pe listă.

Unii copii au adus 2 roșii, iar alții — câte 3, 5 sau chiar 10 roșii.

loading...

Dascălul i-a rugat pe elevi să poarte roșiile cu sine pe parcursul a 2 săptămâni. Dar peste numai 2 zile copiii au început să se plângă de mirosul neplăcut al legumelor alterate.

Unor elevi le era greu să poarte pretutindeni câte 10 roșii. Mirosul era prea strident și puternic.

Peste o săptămână învățătorul și-a adunat clasa, i-a ascultat încă o dată nemulțumirile și i-a spus:

— Toate acestea seamănă foarte mult cu ceea ce purtați în inimile voastre, când nu vă plac anumiți oameni. Ura mănâncă sufletul și îl îmbolnăvește.

Dacă nu puteți să suportați mirosul roșiilor alterate după o săptămână, imaginați-vă „aroma” amărăciunii și răutății, pe care o purtați zilnic în inimile voastre!

Inima este o grădină frumoasă, care trebuie curățată regulat de buruieni, ceea ce presupune iertarea celor ce v-au supărat. Astfel veți elibera spațiul pentru lucruri într-adevăr bune.

Nu luați totul de la viață! Luați doar ceea ce este mai bun!

Citeste mai mult in continuare despre..

Sufletele pereche pe termen scurt. De ce apar in viata noastra

Oamenii apar in calea noastra pentru un motiv, un sezon sau o viata. La inceput, poate fi dificil sa determini natura si scopul unei relatii. Poate ca aceste descrieri vor ajuta intr-o oarecare masura sa clarifice misterul.

De obicei acest lucru se intampla pentru a raspunde unei nevoi care a fost exprimata. Aceasta persoana vine sa ne ajute intr-o dificultate, rolul sau fiind de a oferi indrumare si sprijin indiferent de cat de scurt este timpul pe care il petrece alaturi de noi. Poate ca vine sa ne deschida ochii, sa ne ajute sa vedem lucrurile altfel, sa aduca mai multa bunatate si speranta in viata noastra. Scopul sau mai este de a reactiva o virtute in noi pentru a ne ajuta fizic, emotional, mental sau spiritual.

O persoana care vine in viata noastra pentru un motiv este precum un inger trimis de Dumnezeu intr-un moment mai putin frumos pentru ca avem nevoie de ea. Apoi, fara avertisment, de obicei, atunci cand ne asteptam mai putin, aceasta persoana spune sau face ceva pentru a pune capat relatiei. Uneori, pur si simplu, pleaca. Uneori, se comporta asa cum noi nu ne dorim si ne determina pe noi sa punem capat relatiei. Ceea ce noi trebuie sa intelegem este ca misiunea acestei persoane a fost indeplinita si, prin urmare, este timpul sa ii oferim permisiunea de a pleca. Aceasta poate fi o perioada dificila pentru ca de multe ori nu intelegem de ce trebuie sa ne spunem ramas bun sau ca lectia nu a fost invatata/ scopul nu a fost indeplinit.

In momentul in care oamenii vin in viata noastra pentru un sezon…

De obicei acest lucru se intampla pentru ca a venit randul nostru sa impartasim, sa crestem sau sa invatam cu aceasta persoana. Ea ne poate aduce multa bucurie si ne poate ajuta sa fim fericiti cu adevarat. Ne poate determina sa incercam lucruri noi, lucruri pe care nu le-am fi incercat niciodata – ajutandu-ne sa iesim din zona de confort si sa fim mult mai creativi. Adesea, aceasta persoana este considerata mentor sau instructor si are rolul de a ne deschide mintea la idei si dimensiuni noi.

Citeste in continuare AICI

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata