ANUNȚ IMPORTANT !
Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei!
Apasă pe DISTRIBUIE PE FACEBOOK.
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Istoricul Mihai Retegan a murit

Istoricul Mihai Retegan A Murit

Mihai Retegan a fost profesor universitar la catedra de Istorie a Universității din București, specializat în istoria românilor după Primul Război Mondial.

Istoricul Mihai Retegan s-a stins la numai 71 de ani! Născut în 1950, Mihai Retegan a fost profesor universitar la catedra de

Istorie a Universității din București. El era specializat în istoria românilor după Primul Război Mondial, până la prăbușirea comunismului.

Distins cu mai multe premii, printre care și Premiul Academiei Române pentru istorie contemporană, Mihai Retegan este autor al numeroase cărți de specialitate.

A fost cercetător științific la „Institutul de istorie militară”, instituție ce a purtat diverse denumiri de-a lungul timpului.

A încheiat această activitate în 1995, când a fost numit profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București, unde s-a consacrat definitiv.

Mihai Retegan (n. 1950 – d. 2021) a fost profesor universitar la catedra de Istorie a Universității din București, specializat în istoria românilor după Primul Război Mondial, până la prăbușirea comunismului.

În 1970 a fost admis la Facultatea de Istorie din București, pe care a absolvit-o în 1974. Studiile doctorale le-a încheiat în 1993, prin acordarea titlului de Doctor în istorie.

În 1974 și-a început activitatea ca cercetător științific la „Institutul de istorie militară”, instituție ce a purtat diverse denumiri de-a lungul timpului. A încheiat această activitate în 1995, când a fost numit profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Secretar general al „Forumului European pentru Istorie și Cultură”, din București, cu filială la Chișinău.

Premii

Premiul Academiei Române pentru istorie contemporană (1985).
Premiul Comisiei Române de Istorie Militară, pentru activitatea științifică, 1996

Premiul Comisiei Române de Istorie Militară, pentru volumul „Armata română în anii celui de-al doilea război mondial”, 1997
Premiul Fundației Magazin istoric, pentru volumul „1968 din primăvară până în toamnă”, 1999
Premiul Fundației Magazin istoric, pentru volumul „SSI – SOE, Jurnal politic, 1941 – 1944”, 2008

ARTICOLE