Italia: imigranți dau foc adăpostului unde se aflau în carantină

Incidentul a avut loc într-un adăpost din zona Torre Maura, situată în estul Capitalei. Imigranții aflați în interiorul structurii au făcut să izbucnească o revoltă de proporții și au dat foc la saltele și la mobilă. O persoană a fost rănită și transportată la spital.

Potrivit autorităților locale, revolta în centrul pentru imigranți a izbucnit după ce câțiva dintre aceștia au vrut să părăsească adăpostul, în ciuda măsurilor restrictive impuse de Guvernul Conte care a semnat recent un decret pentru prelungirea stării de urgență până la data de 3 mai. Având în vedere că angajații din cadrul structurii i-au împiedicat să iasă, aceștia au dat foc la saltele și la mobilă și au spart mai multe geamuri, în semn de protest. Trei dintre cei găzduiți de centru erau infectați cu COVID-19. În urma revoltei, un bărbat a fost rănit la picior, fiind transportat de urgență la spital. 

Conform unor surse, responsabilii de incident cereau de mai multe săptămâni să fie testați pentru coronavirus. Martorii au afirmat că ar fi putut avea loc un incendiu de proporții dacă nu s-ar fi intervenit la timp. 

Roberto Romanella, președintele Municipiului VI al Capitalei, a afirmat, potrivit roma.repubblica.it:  În interiorul adăpostului se află 60 de persoane, ar fi trebuit să stea în carantină timp de numai 15 zile, acest comportament este nejustificat. Pompierii urmează să verifice condițiile în care se află structura pentru a stabili cât a fost afectată de flăcări.”

Cu o săpătămână în urmă, adăpostul fusese ținta unor proteste în timpul cărora mai mulți locuitori din zonă au aruncat cu pietre în geamuri, după ce s-a răspândit vestea că există imigranți confirmați pozitiv în cadrul structurii. 

Nu este prima dată când prezența străinilor la centru stârnește revolte vehemente. În luna aprilie a anului 2019, unii locuitori ai Capitalei și-au manifestat nemulțumirea după ce mai multe persoane de etnie romă au fost primite la adăpost. Indignarea a fost foarte mult alimentată de militanți de extremă dreapta, care au încercat să împiedice familiile de etnie romă să se instaleze în structură, au dat foc mai multor pubele de gunoi și au călcat în picioare alimentele care ar fi urmat să fie distruibuite acestora. 

CITEȘTE ȘI