K.O In 7 Secunde Realizat de Catalin Morosanu Vs Gorila Jackson . Să vedem cine îl susține !

In ultimii 50 de ani Romania a oferit intregii lumi o multime de sportivi care au facut istorie cu performantele lor. De la Ilie Nastase care a fost primul numar mondial in tenis, la Nadia cu prima nota de zece pana la inegalabilul Hagi care a reusit sa uimeasca stadioane intregi cu executiile sale.

Insa printre acesti sportivi extremi de talentati isi face loc si Catalin Morosanu. Desi nu este cel mai talentat sportiv, el este extrem de muncitor si perseverent, iar din aceasta cauza este si extrem de iubit si apreciat.

De departe cel mai popular luptător român al momentului, Cătălin Moroşanu a adunat de-a lungul timpului poveşti spumoase şi pline de emoţie, care nu au apucat să fie spuse publicului larg. Dincolo de agresivitatea arătată în ring, atunci când este faţă în faţă cu adversarul, sportivul din Superkombat este un uriaş blând în afara lui şi un familist convins.

Această sâmbătă va lupta la Madrid împotriva gigantului polonez Lukasz Krupadziorow. Gala va avea loc la Madrid, la arena Palacio Vistalegre, unde va avea o susţinere fabuloasă, românii înghesuindu-se să îşi ia deja biletele disponibile în magazinele tricolore din comunitatea madrilenă.

1.A ajuns luptător dintr-o întâmplare.Moroşanu a început iniţial cu rugby-ul, fiind jucător la Politehnica Iaşi şi a ajuns chiar în loturile naţionale de juniori. Nu la multă vreme după încheierea junioratului, a decis să renunţe.

O accidentare suferită la rugby i-a dat bătăi când a vrut să intre la Academia de Poliţie, aşa că a mai aşteptat un an. „În timpul ăsta mă îngrăşasem. Nu mai voiam rugby, aşa că am mers la sala lui Mihai Constantin. Era ceva nou, toată lumea îl ştia K-1. Se întâmpla în 2005. Apoi ştiţi deja povestea. Totul a decurs foarte repede, am uitat şi de academie, şi de tot. Am terminat însă Dreptul”, povesteşte luptătorul în vârstă de 32 de ani.

2.I-a bătut pe bodyguarzii lui Mazăre Primul său contact cu sportul profesionist a fost în 2006, la Constanţa, atunci când promotorul Eduard Irimia a organizat o gală de selecţie. A nimerit într-un turneu piramidal cu doi dintre bodyguarzii lui Radu Mazăre, primul de atunci al urbei de la malul mării. I-a învins rapid pe amândoi şi i-a câştigat încrederea lui Irimia. Câteva luni mai târziu, îşi făcea debutul într-o gală Local Kombat.

3. Locuia la cămin când s-a bătut cu Stefan Leko Drumul său spre celebritate şi succes nu a fost deloc uşor cum ar crede lumea. Primele meciuri nu i-au adus şi banii pe care îi visează orice tânăr care se apucă de sport. Dar acestea sunt momentul critic pentru cariera unui luptător. După 3 victorii consecutive în Local Kombat, Moroşanu a acceptat să lupte împotriva legendarului Stefan Leko în K-1 asta după ce mulţi sportivi cu nume refuzaseră. Nu cu mult timp înainte, croatul-germanul îl învinsese pe Ray Sefo. „Leko a venit cu limuzina la meci, Cătălin încă stătea la cămin. A făcut însă un meci fabulos, iar atunci lumea a înţeles cu adevărat că Moro are cu adevărat potenţial. Iniţial lumea îl privea cu neîncredere”, a povestit antrenorul său, Mihai Constantin.

4.Radu Pietreanu l-a poreclit Moartea din Carpaţi Dacă acum se mândreşte cu porecla sa, Moartea din Carpaţi, acum 10 ani, Cătălin nu suporta acest apelativ primit de la cunoscutul umorist Radu Pietreanu, un apropiat al circuitului Superkombat şi foarte bun prieten cu luptătorul. „El venea mereu cu ideile astea. La început nu îmi plăcea, dar acum sunt mândru că port numele munţilor noştri”, povestea Moroşanu într-un interviu.

5.A fost primul român care s-a bătut pentru K-1 în Asia Deşi iniţial a fost considerat supraevaluat, Cătălin a intrat imediat în vizorul celebrei promoţii din urmă cu un deceniu, K-1. În 2008, prin intermediul lui Eduard Irimia, Moroşanu a ajuns să fie primul român care a luptat în Asia, sub bannerul K-1. Şi cu ce meci! L-a făcut KO în prima repriză pe japonezul Junichi Sawayashiki, cel care tocmai îl bătuse pe Jerome Le Banner!

r

CITEȘTE ȘI