Klaus Iohannis, anunț important pentru toți românii!

După întâlnirea cu prim-ministrul Ludovic Orban, președintele României a transmis un mesaj important pentru toți românii cu privire la noile măsuri luate din cauza coronavirusului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a fost impusă carantina totală în România pentru a limita răspândirea crizei din cauza coronavirus, începând de miercuri, 25 martie 2020.

Carantină totală în România

Șeful statului a anunțat marți că în urma discuțiilor avute cu prim-ministrul Ludovic Orban, s-a decis ca România să intre în carantină totală, începând de miercuri, 25 martie.

Președintele a precizat că această măsură a fost luată pentru a limita răspândi pandemia de coronavirus. Așadar, românii nu vor mai avea voie să părăsească locuințele decât pentru a cumpăra alimente, a se deplasa la locul de muncă sau în situații de urgență.

”Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente”, a anunțat Iohannis înăsprirea condițiilor de izolare.

Măsurile luate în România din cauza coronavirusului
Klaus Iohannis a anunțat că introducerea măsurilor de supraveghere electronică pentru persoanele izolare și folosirea armatei pentru a impune respectarea acestor măsuri.

De asemenea, pentru a proteja persoanele mai în vârstă, vor fi introduse restricții speciale, iar acest lucru înseamnă ca aceștia să rămână tot timpul în casă.

Măsurile luate marți vor fi prelucrate într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, și va intra în vigoare de mâine, 25 martie.

CITEȘTE ȘI