Klaus Iohannis ar putea anunța astăzi prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile!

Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat astăzi să emită un nou decret de prelungire al stării de urgență pe teriotoriul țării, valabil pentru 30 zile, după cum a declarat în urmă cu o săptămână.

Săptămâna trecută, după o ședință cu premierul și mai mulți miniștrii, Klaus Iohannis a anunțat că va prelungi starea de urgență în România cu încă 30 de zile, care va fi emisă în aceste zile.

„Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă.

Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile.

Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control.”, a afirmat Iohannis.

Pe data de 16 martie a fost emis primul decret al stării de urgență care a fost valabil 30 de zile și care urmează să se închie marți.

Conform Legii privind decretarea stării de urgență, în funcție de cum evoluează lucrurile și situația este mai critică, Președintele țării, cu încuviințarea Parlamentului poate să prelungească starea instituată.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More