La 101 ani, a născut la un copil sănătos: ”Tatăl băiețelului meu are 26 de ani și l-am cunoscut pe internet!”

Anatolia Vertadella are 101 , iar soțul ei a decedat în 1998. Curând, femeia a adus pe lume, la o clinică din Turcia, un bebeșeluș perfect sănătos. Acest lucru a fost posibil în urma unui transplant de ovar. Tatăl bebelușului este un bărbat de 26 de ani , potrivit auroracup.com.

„Sunt atât de recunoscătoare că am dat naștere celui de-al 17-lea copil. Aceasta este o adevărată binecuvântare și un testament pentru puterea Creatorului”, a mărturisit proaspăta mamă.

Femeia a povestit și cum l-a întâlnit pe cel care a devenit tatăl bebelușului său.

„L-am întâlnit pe tatăl lui Francesco pe internet, în timp ce încearcam să găsesc un tată pentru copilul meu. Acest om în vârstă de 26 de ani, este catolic și asta este tot ceea ce contează pentru mine. Știu că nu suntem căsătoriți și că el nu va juca un rol important în viața lui Francesco, dar i-am scris Papei și i-am cerut iertare”, a explicat Anatolia.

 

Citeste in continuare despre..

Ceaiul de gutui reface celulele ficatului, susține funcția stomacului și pancreasului

Toate părțile componente ale gutuiului se folosesc în scopuri terapeutice: frunzele, fructele, sâmburii, cotorul fructului și chiar scoarța de pe crenguțele tinere ale gutuiului.

Cu un conţinut ridicat de apă (70-72%), zaharuri (6-13%), vitamine (A, B, PP) şi minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu), gutuile aduc beneficii sănătăţii dacă sunt consumate ca atare, sub formă de remedii naturiste, fie folosite la prepararea deserturilor.

Sub formă de infuzie, decoct, macerat, emulsie sau lichior medicinal, gutuile au grijă de sănătatea digestivă, de problemele respiratorii, dar şi de arsuri sau eczeme.
Nici frunzele de gutui nu sunt de neglijat. Ele conțin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shikimic.

În frunzele gutuilor se mai găsesc numeroşi alţi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie dovedită, precum quercetina şi rutinul.

Iată câteva dintre beneficiile ceaiului din frunze de gutui! Beneficiile ceaiului din frunze de gutui – tratează afecțiunile ficatului și pancreasului

Studii recente japoneze au arătat că gutuile au substanțe importante antivirale, care au rol important în cazurile de hepatită.

Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.
Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul că și frunzele au proprietăți deosebite. Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni. De pildă, suferinzii de hipertensiune ar trebui să facă macerat din frunze de gutui, acesta reglează tensiunea arterială.

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui – tratează hipertensiunea arterială și reglează glicemia .Ceaiul din frunze de gutui se folosește în tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat. Pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, atât ceaiul, cât și fructele proaspete le sunt benefice.

Datorită numeroaselor vitamine conținute în frunzele de gutui, acestea se folosesc sub formă de infuzie și pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.

De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative.

Citeste mai mult AICI

CITEȘTE ȘI