La ce e bună seva de mestecăn este Remediul despre care medicii au numai cuvinte de laudă

Mesteacanul, denumit si arborele vietii, este originar din Siberia, insa creste si la noi in zonele de dealuri si campii. Seva de mesteacan este cunoscuta pentru capacitatile sale deosebite care au fost testate de-a lungul anilor prin numeroase studii medicale si se poate utiliza atat intern, cat si extern. Iata cateva dintre nenumeroasele efecte binefacatoare ale sevei:

  • Este un foarte bun tonic fizic si psihic. Pentru efecte benefice se administreaza 2 ml de cate 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de 3-4 saptamani la adulti, iar la copiii peste 10 ani, 1 ml de doua ori pe zi, in acelasi interval.

Remediu impotriva cancerului – exista mai multe studii care pun in evidenta efectele antitumorale ale mesteacanului, in special ale sevei si ale scoartei acestuia. Principalul “vinovat” pentru acest efect este un principiu activ: ACIDUL BETULINIC, care se gaseste in proportii mari in mesteacan, mai ales primavara. Acesta are efect citostatic asupra celulelor maligne din formatiunile tumorale de pe sistemul nervos, mai ales la copii Pe langa tipurile de cancer sus mentionate, in ultima vreme s-au obtinut rezultate pozitive si in cancerul ovarian, cancerul pulmonar si cancerul mamar.

  • Mesteacanul contine principii active care au actiune diuretica, antiinflamatoare si antibacteriana, prin urmare se poate utiliza in tratarea si prevenirea cistitei. Se recomanda consumul a cate 1 litru pe zi , timp de 2-3 saptamani.
  • Combate reumatismul, daca se administreaza 1 litru pe zi timp de 3 saptamani, iar pentru intensificarea efectului se pot aplica si cataplasme cu pulbere de scoarta de mesteacan.
  • In bolile de ficat, este ideal consumul a cate o cana de suc proaspat de mesteacan sau infuzie de mesteacan de cel putin 3 ori pe zi.
  • Poate combate parul gras daca se intinde seva pe par inainte de spalare. Efectele vizibile se observa dupa aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile . Astfel, parul va fi mult mai sanatos, mai rezistent si mai stralucitor.
  • Seva de mesteacan concentreaza toate substantele nutritive necesare cresterii arborelui: glucoza si fructoza ( confera gust usor dulceag ), aminoacizi, vitamina C, minerale ( calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor , sodiu, fier ). Acesti nutrienti se afla in proportii optime si se asimileaza cu usurinta in organism. O poti procura de la plafar.

Colici renale, litiaza renala – se beau intre orele 8-12, dimineata, pana la 600 ml de seva proaspata de mesteacan, in cure de minimum 5 zile. Are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali, de stimulare a activitatii rinichilor si implicit a diurezei.

Intoxicatii cronice – se face o cura de o saptamana, in care se bea jumatate de litru de seva pe zi, de preferinta dimineata, pe stomacul gol. Procedura se recomanda la inceput de primavara, persoanelor care sufera de: guta, reumatism, dermatoze diverse, colita de putrefactie.

Cresterea parului – dupa spalarea parului cu sampon, se face o clatire dublata de un masaj la radacina, cu seva proaspata de mesteacan (procedura dureaza 10 minute), dupa care parul se mai clateste o data cu apa curata.

Combate guta
Artrita se poate ameliora cu ajutorul curei pe baza de seva de mesteacan, administrata pe parcursul a trei saptamani (un litru pe zi). Efectele antireumatice ale sevei sunt amplificate prin aplicarea externa de cataplasme cu pulbere de scoarta demesteacan pe articulatiile afectate. Acelasi tratament se foloseste si pentru tratarea cu succes a gutei.

Elimina pietrele la rinichi
Pietrele la rinichi pot fi eliminate printr-o cura de 20 de zile cu seva de mesteacan, pe care o puteti gasi in magazinele cu specific naturist. In prima zi se consuma 0,5 litri, in a doua zi, 0,6 litri, pana ajungeti in cea de a cincea zi la un litru, cantitate ce se va bea vreme de zece zile, dupa care scade gradat cu cate 0,1 litri pe zi, asa incat in ultima zi de cura sa se consume din nou 0,5 litri de seva.

Psoriazisul si-a gasit leacul!
Se pun pe leziunile produse pe piele comprese cu seva de mesteacan, ce se tin vreme de o ora. In paralel se face o cura interna cu cate un litru de seva pe zi. Efectul antibacterian se va face simtit din plin la nivelul pielii afectate!

De ajutor in obezitate
Seva de mesteacan are o extraordinara forta de a purifica organismul. Un litru pe zi din acest remediu, consumat intern, elimina apa suplimentara din organism, amplifica tranzitul intestinal si accelereaza metabolismul. Asociat cu o dieta saraca in carne, grasimi si dulciuri, remediul este ideal pentru o cura de slabire, ajutand la scaderea accelerata in greutate, fara a pune in pericol sanatatea (seva de mesteacan contine acizi organici, saruri minerale de potasiu, calciu, magneziu si cupru, vitaminele B si C).

Cum obtinem seva miraculoasa
Daca vreti sa preparati singuri seva de mesteacan, colectati seva in lunile martie si aprilie, atunci cand copacul revine la viata. Se obtine prin sfredelirea in adancime (4-8 cm) a trunchiului sau, mai bine, a unor ramuri tinere viguroase, din care va incepe sa curga un lichid limpede, cu gust acrisor-dulceag: seva de mesteacan. Aceasta operatiune se face numai cu mestecenii maturi, iar dupa colectarea a 250-500 ml de seva (1-2 cani), se unge imediat orificiul cu rasina, pentru a opri scurgerea, care altfel ar afecta vitalitatea copacului. Dupa colectare, seva va fi strecurata cu ajutorul unui tifon. Este necesar ca, dupa ce se incheie colectarea, crestatura facuta in trunchi sa fie acoperita cu ceara, rasina sau smoala, pentru ca astfel mesteacanul sa nu fie supus la unele infectii ce se pot strecura prin acea crestatura, ferindu-l de boala sau chiar de uscare si de moarte.

Modul de administrare
Seva de mesteacan se consuma pe cat posibil imediat dupa recoltare, cand inca este foarte proaspata, iar vitaminele, enzimele si alte substante organice complexe din compozitia sa nu sunt oxidate.

Pentru tratament se recomanda 0,5-1 litri pe zi la adulti, in timp ce pentru copiii intre 8 si 12 ani, 200-500 ml pe zi sunt suficienti, iar pentru cei intre 4 si 8 ani, numai 100-300 ml pe zi. Durata curei nu este conditionata, de obicei, decat de perioada in care seva e secretata de copac.

CITEȘTE ȘI