Lacrimile vitei de vie, un leac natural pentru zeci de boli! Cum trebuie consumata ca sa aiba efect

Lichidul ce se scurge primavara din tulpinile vitei de vie dupa taiere este de leac. Aceasta seva contine substante antioxidante si antiinflamatoare puternice, care te pot ajuta sa scapi de ulcioare in zona pleoapelor, sa-ti fortifici imunitatea, sa lupti cu pietrele la rinichi, sa stimulezi functia fierii si sa combati acneea.

Lacrimile vitei de vie contribuie la intarirea sistemului imunitar, deoarece contin viniferin, un antioxidant a carei actiune este de 60 de ori mai puternica decat puterea antioxidanta a vitaminei C. Seva este un medicament natural cu proprietati antihemoragice, antinflamatoare si nontoxice. Efectul antiseptic al lichidului creste rezistenta pielii contra infectiilor.

Seva de vita-de-vie – Beneficii pentru sanatate

Bunicii nostri spuneau ca cine bea primavara „lacrimi” de vita de vie nu va plange tot anul si va avea noroc si belsug in casa. Orice viticultor, profesionist sau amator, stie ca la taierile de primavara ale vitei de vie, din ramuri incepe sa curga, picatura cu picatura, un lichid transparent cu gust dulce-salciu.

Fenomenul este numit si „plansul” viei. Aceste picaturi de seva ce se scurg prin punctul de taiere mai sunt numite popular si „lacrimi”. Etapa denumita popular „de plans”, este momentul in care vita de vie isi vindeca ramurile amputate, cu ajutorul unei rasini similare unui lichid ce se scurge picatura cu picatura, sub forma unor mici lacrimi. Unii oameni spun ca picaturile ce se scurg de la capetele ramurilor de vie taiate sunt „lacrimile vitei de vie”.

Desi ele se aseamana cu niste picaturi de apa, reprezinta mai mult decat atat. Acestea se colecteaza in sticlute, care se leaga la capatul ramurilor taiate si se folosesc in scopuri terapeutice.

Pastrarea produsului se face in sticle curate, inchise la culoare si astupate ermetic. Seva vitei de vie este un leac traditional cunoscut si aplicat de mii de ani. In medicina traditionala romaneasca, seva vitei de vie este numita si „apa vie„. Inca din cele mai vechi timpuri, de mii de ani, aceste picaturi sunt folosite pentru a proteja sanatatea ochilor.

Acest obicei stravechi a fost folosit de bunicii nostri, si cu timpul a fost inteles mai bine, deoarece se pare ca aceasta practica are o baza stiintifica bine justificata. In medicina sunt deja cunoscute efectele acestei esente pretioase, datorita substantelor din compozitia acestei plante, ale vitei de vie.

Cei care nu stiu despre utilizarile lacrimilor vitei de vie trebuie sa stie ca sunt un „medicament natural” foarte bun, apreciat pentru proprietatile antihemoragice, antiinflamatoare si nontoxice. De asemenea acest lichid are efect antiseptic, creste rezistenta ochilor si pielii la infectii. Lichidul contine viniferin a€” un antioxidant de 62 ori mai eficient decat vitamina C.

Viniferinul este un remediu excelent pentru ochi dar si pentru piele, ten, buze. De aceea seva vitei de vie este folosita pentru tratamentul bolilor de ochi si pentru spalarea fetei. Lacrimile viei sunt utile si in cazuri de dischinezie biliaracolecistita si litiaza biliara. Cu seva de la vita de vie pot fi vindecate si unele leziuni ale pielii, iar in amestec cu usturoi pisat intareste radacina parului si impiedica formarea cheliei.

Daca asteptati pana la infrunzirea vitei, sa stiti ca durerile de cap si chiar epuizantele migrene pot fi rezolvate rapid cu o compresa cu frunze de vita-de-vie proaspete. Mai mult, arsurile solare, dar si cele accidentale se vindeca si se cicatrizeaza mai usor daca oblojiti ranile cu frunze zdrobite de vita-de-vie.

Sursa: bzi.ro

CITEȘTE ȘI