Lebădă, găsită moartă lângă cuibul cu ouă, distrus. Pasărea a murit de singurătate

O lebădă a fost găsită moartă lângă cuibul unde avea 6 ouă, pe care mai mulți adolescenți le-au distrus în jurul datei de 20 mai. Cercetătorii sunt de părere că pasărea a murit de singurătate după ce și-a văzut puii nenăscuți, morți.

Oamenii de știință mai spun că zile la rând lebăda albă nu s-a despărțit de cuibul unde clocea ouăle. Tragedia este cu atât mai mare, cu cât pasărea s-a simțit singură și pentru faptul că tata lebăda dispăruse cu ceva timp în urmă.

Scenele s-au petrecut luna trecută în Manchester, imaginile triste cu lebăda care a stat până în ultimele clipe de viață lângă cuibul cu ouă distrus au devenit imediat virale pe rețelele de socializare, informează Daily Mail.

Lebădă albă, găsită moartă lângă cuibul cu ouă, distrus de niște tineri

Mai mulți martori au povestit că un grup de adolescenți au urmărit insula pe care lebăda își făcuse cuibul pentru a cloci cele 6 ouă. Aceștia spun că tinerii au aruncat cu pietre și cărămizi în cuibul păsării.

Pasărea își construise cuibul de-a lungul canalului Manchester din Kearsley, însă tinerii rău intenționați l-au distrus fără a sta pe gânduri, ouăle spărgându-se.

„Un martor a declarat că a văzut cum au fost ucise trei cygneti și o lebădă mamă. Este posibil să fi fost ucise și altele. Este o veste groaznică.

O recompensă în bani a fost oferită pentru informații care vor duce la condamnarea celor care au făcut aceste fapte”, au declarat activiștii faunei din Manchester.

Totodată, activiștii faunei sălbatice sunt de părere că lebăda a stat zile întregi lângă cuibul puilor care nu au mai avut șansa de a ieși din ouă, în cele din urmă murind de singurătate, dar și de foame.

De asemenea, aceștia au mai declarat că în ultima perioadă au monitorizat lebedele și au descoperit că foarte multe ouă au dispărut, mai ales că în zona respectivă erau numeroase cuiburi.

ARTICOLE