LIDL, implicat intr-un nou scandal! Ce mesaje au primit clientii pe WhatsApp

Lidl Romania a avertizat miercuri in legatura cu o tentativa de frauda online, care circula pe canalele online, inclusiv pe Facebook si pe WhatsApp.

”Oferta „NOI OFERIM VOUCHER GRATUIT 500$ PENTRU A SARBATORI CEA DE-A 11-A ANIVERSARE” redirectioneaza utilizatorii catre site-ul www.lídl.eu/anniversary, o pagina web care nu apartine Lidl Romania sau partenerilor sai”, se arata in comunicat.

Compania sfatuieste utilizatorii sa nu acceseze link-ul respectiv.

”Acest demers nu este organizat de catre Lidl Romania, iar compania se distanteaza ferm de asemenea modalitati de promovare, luand toate masurile necesare pentru a impiedica raspandirea acestei tentative de frauda”, se arata in comunicat.

Lidl Romania recomanda clientilor care vor sa vada ofertele companiei sau sa se inscrie la concursuri organizate de catre retailer sa acceseze doar link-urile gazduite de catre website-urile www.lidl.ro, surprize.lidl.ro sau de catre canalele oficiale de social media.

CITESTE SI: Ai baut vreodata BERE cumparata de la LIDL? Daca da, este posibil sa fi patit asta! Totul a fost descoperit in urma unui control la Iasi!

Judecatorii le-au dat dreptate inspectorilor OPC dupa ce au aplicat o amenda operatorului economic Lidl, prins ca pacalea clientii cu oferte false. La data de 30 aprilie 2015, comisarii au desfasurat un control tematic si au descoperit deficiente cu privire la afisarea pretului promotional la produsul expus la raft spre comercializare, Ciucas – Bere blonda, Alc. 4,6 la suta, Vol.0,5 l – pret 2,15 lei. In urma verificarilor, au aplicat amenda contraventionala în cuantumul  minim, de 1.500 lei.

„Cu privire la acest produs, s-a constatat faptul ca, prin modalitatea de etichetare, la raft, promotia se desfasura fara a se indica pretul de referinta si data pâna la care este valabila oferta si sintagma «în limita stocului disponibil». S-a constatat astfel încalcarea dispozitiilor art. 9 din Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, care prevede faptul ca aceste comparatii care se refera la o oferta speciala trebuie sa indice, in mod clar si neechivoc, data la care inceteaza oferta sau, daca este cazul, faptul ca oferta speciala se refera la stocul de bunuri sau de servicii disponibil, iar daca oferta speciala nu a inceput inca, data de incepere a perioadei in care se aplica pretul special sau alte conditii specifice”, sustin reprezentantii CJPC Iasi.

In dosarul având ca obiect plângere contraventionala, nr. 14192/245/2015, Judecatoria Iasi a mentinut ca temeinic si legal procesul-verbal, înlocuind însa amenda contraventionala cu sanctiunea „avertisment”. Sentinta a ramas definitiva, prin neapelare de catre parti.

CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

CITEȘTE ȘI