Mădălin Ionescu, despre românii plecaţi în străinătate: “În România ne simţim din ce în ce mai singuri”

Mădălin Ionescu vorbeşte despre problema românilor plecaţi din ţară. Ce vrea să facă pentru aceştia

Mădălin Ionescu a postat, pe pagina sa de socializare, o înregistrare în care vorbeşte despre problema românilor plecaţi din ţară, pe care vrea, în următoarea perioadă, să-i şi viziteze. Mădălin Ionescu va demara un proiect pentru care va pleca în Franţa, în Spania şi în Italia.

”E un subiect care ar trebui să ne intereseze din ce în ce mai tare. România se situează pe locul doi în lume din punct de vedere al exodului populaţiei sale, după Siria.

Este îngrozitor şi nimeni nu face nimic în acest sens. Aşadar, o foarte mare parte din populaţie a plecat din ţară. Riscăm ca, în 10-20 de ani să rămânem foarte puţini pe aici şi practic să fim înghiţiţi ulterior de alte structuri naţionale, transnaţionale dacă vreţi.

Important e să vedem ce putem face pentru ca românii să se întoarcă acasă. Nu cred că acest fenomen se va produce curând.

Trebuie să se schimbe foarte multe lucruri. Până la urmă, ar trebui schimbate foarte multe lucruri în ţară, lucruri care nu sunt imposibile, pe care ar trebui să nii le dorim cu toţii…

Intenţionez să mă deplasez în afara ţării cu o echipă frumoasă, în Franţa pentru început, fiindcă doresc să fac materiale cu oameni extraordinari.

E un proiect care se referă în principal la oamenii care au făcut cu adevărat ceva în viaţă. Oameni care ne-ar putea ajuta, oameni care ar putea transforma România dacă ar fi cooptaţi în proiecte de ţară. Intenţionez să mă întâlnesc cu ei.

Voi merge în Franţa, în Spania, în Italia, acolo unde sunt foarte mulţi români, care muncesc din greu, dar cu onestitate, români pe care ţara nu i-a dorit sau i-a alungat. Din păcate în România ne simţim din ce în ce mai singuri, mai abandonaţi, avem o clasă politică mizerabilă, probabil cea mai jenantă clasă politică din Europa, compusă din oameni care nu au niciun fel de sentiment naţional, n-au niciun fel de calităţi manageriale…

Dar această clasă politică formată, de cele mai multe ori, din indivizi puşi pe căpătuială, care sunt angrenaţi în tot felul de jocuri murdare şi care nu urmăresc decât propriile scopuri, această clasă nu are cum să ne ofere niciun fel de perspectivă, ar trebui primenită, ar trebui schimbată…

Sistemul politic românesc e creat de o asemenea manieră încât nu poţi să intri acolo decât dacă eşti şantajabil, vulnerabil, dacă faci parte din această mafie a gulerelor albe. Altfel nu ai nicio şansă.
Lucrurile se pot schimba. Totul este să fin noi solidari între noi”, mai spune Mădălin Ionescu.

CITEȘTE ȘI