Maica Benedicta de la Varatec, profetie pentru Romania: “Nenorocirea e…”Vezi in articol!

Maica Benedicta de la Varatec este una dintre cele mai renumite figuri monahale din Romania. Nascuta Zoe Dumitrescu Busuleanga, ea a parasit catedra universitara, pentru a se calugari.

A stat aproape de parintele Iustin Parvu, iar inainte de a muri (in anul 2006) a vorbit despre credinta, viitorul Romaniei si soarta generatiei actuale.

Maica Benedicta de la Varatec nu poate fi uitata niciodata de credinciosi. A parasit catedra universitatii, spre sfarsitul vietii, pentru a se dedica vietii monahale.

„Nenorocirea e ca actuala elita, generatia de 30-40 de ani, nu stiu din ce motive, vrea sa ignore sau, in orice caz, sa minimalizeze valorile trecutului. Si au inceput cu Eminescu, ceea ce, pentru mine, este o durere infinita. Cand Maiorescu, Iorga, Calinescu, Vianu, Noica – toata crema intelectualitatii romanesti – au vazut in Eminescu o concentrare a genialitatii romanesti, si nu numai in literatura, vin niste juni care il denigreaza. Am vazut un articol cu titlul „Eminescu, idiotul national”.

Cred ca aceasta atitudine vine ori din necunoastere – nu stiu cati au citit toate cele 16 volume ale operei eminesciene – ori din orgoliu personal. Am impresia ca, in momentul de fata, fiecare scriitoras crede ca este geniu. Ori sunt complexati, ori ignoranti. Ma intreb ce se va intampla cu copiii acestei generatii, ce vor sti ei… vor afla de la acestia ca „Eminescu a fost un zero”? Ei nu mai au punctele de reper care sa le permita sa-i reconstituie ima-ginea adevarata”, spunea Benedicta, conform teotrandafir.com.

Maica Benedicta mai sustinea si ca suntem in preajma sfarsitului si ca “suntem o pofta a trupului”.

„Descoperirea stiintifica este un castig enorm, in timp ce derivatiile tehnice pot deveni nocive. Toate lucrurile astea, clonarile, fertilizarile in vitro sunt niste monstruozitati. Copii cu mame batrane, la 67 de ani… In felul acesta se loveste nu numai in spirit. Descoperirea stiintifica este urmarea unei inspiratii divine. Lucrurile tehnice, nocive, vin de pe urma mititeilor incornorati.

De ce cred asta? Mantuitorul spunea despre semnele care o sa preceada finalul: vor fi semne cosmice, in stele, in lumina, vor fi cutremure ingrozitoare, vor muri oameni de furia valurilor. Si ma uit la ce se petrece in lume. Pacatele ne covarsesc si nu ne mai poate apara nici Iisus. Ce se spune in Scripturi este adevarul.

Un om de stiinta spunea ca, dupa nenorocirea din Asia, axa lumii s-a schimbat. Ma tem ca suntem in preajma sfarsitului. Am uitat verticala, ne-am intins pe orizontala profitului, ne-am naclait in mocirla materiei. Spiritul nu mai este in noi. Suntem numai o pofta a trupului… Sau a banului… De aceea romanul spune ca „banul e ochiul dracului”, a mai spus Maica Benedicta inainte sa moara.

CITEȘTE ȘI