Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Grecia a ajuns la Mănăstirea Pantocrator! La doar 60 de km de București se fac minuni mari!

Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Grecia a ajuns la Mănăstirea Pantocrator! La doar 60 de km de București se fac minuni mari! Mergi și tu să te închini, că Sfântul Biruitor al răului a venit în România și pentru tine!

Mâna dreaptă a Sfântului Gheorghe, adusă în Teleorman.
Mâna dreaptă a Sfântului Gheorghe, unul dintre cei mai mari martiri ai creştinătăţii, va fi adusă vineri după-amiaza, 20 aprilie, pentru prima dată în România.

Delegaţia de monahi de la Mănăstirea Xenofont din Grecia va însoţi relicvele sfinte. Ştiri pe aceeaşi temă Program de rugăciune. Icoana Maicii Domnului Xenia de la schitul Horia… Creştinii de la Dunărea de Jos au înfruntat gerul pentru a se închina … Mii de oameni sunt aşteptaţi la acest sfârşit de săptămână la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, unde de mâine, 20 aprilie, vor fi aduse pentru prima dată în România moaşte ale Sfântului Mucenic Gheorghe.

„Noi am hotărât să-l aducem acum pentru că sărbătoarea sfântului e după Duminica Mironosiţelor care e importantă pentru noi: Mănăstirea Pantocrator e ocrotită de Maria Magdaleana, e una dintre femeile mironosiţe. E hramul de primăvară al mănăstirii“, explică părintele stareţ al Mănăstirii Pantocrator din Teleorman, Sebastian Serdaru.

Mănăstirea, ridicată pe locul unui spital abandonat începând cu anul 2012, aduce în fiecare an, la hramul de primăvară al lăcaşului, moaşte din străinătate. Anul trecut a fost adusă mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon din Insula Corfu.

Când au adus moaşte ale Sfintei Maria Magdalena, povesteşte părintele stareţ, a fost suprinzător deoarece nu se aşteptau la mii de oameni. „Ne aşteptam să vină câţiva, dar au venit zeci de mii”, adaugă stareţul. Asta se întâmpla în octombrie 2015, când a fost adusă mâna dreaptă a Mariei Magdalena. De atunci au păstrat legătura cu lăcaşurile sfinte de la Athos şi astfel au reuşit acum să aducă moaştele Sfântului Gheorghe. Imagine cu mâna dreaptă a sfântului Gheorghe

Pregătiri Delegaţia de la mănăstirea Xenofont din Grecia va ajunge pe aeroport, la Bucureşti, vineri după-amiaza şi va fi întâmpinată de clerici români, printre care şi episcopul Alexandriei şi Teleormanului. Împreună vor veni la Mănăstirea Pantocrator, unde de la ora 18.30 mâna dreaptă a Sfântului Mucenic Gheroghe va fi expusă, iar lumea se va putea închina. Stareţul spune că se aşteaptă să vină oameni care vin din toată ţara în cele patru zile va fi un pelerinaj. Potrivit acestuia, la slujba religioasă de duminică dimineaţa, la hramul de primăvară al mănăstirii, vor participa 10 episcopi din toată ţara.

Îi amintim pe: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Episcopul Visarion de la Tulcea, Episcopul Macarie al Europei de Nord, Episcopul Damaschin Dorneanul. „Moaştele Sântului Gheorghe sunt de sute de ani e în Mănăstirea Xenofon din Muntele Athos. Sfântul e protector al Angliei, al Georgiei, al multor ţări creştine.

E şi foarte venerat. Unul dintre cei mai mari martiri ai bisericii creştine“, aminteşte stareţul de la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman. Acesta afirmă că bucuria monahilor de la Mănăstirea Pantocrator e când îi văd pe credincioşi venind în număr mare. Ei au şi o parte din moaştele Sfintei Maria Magdalena. „Mulţi se minunează când văd că avem în ţară la noi. Sfânta Maria Magdalena e prima martora a Învierii, e prima ce l-a văzut pe Hristos înviat“, adaugă stareţul. Deşi în România nu prea sunt biserici sau mănăstiri închinate sfintei, în Grecia sunt peste 70, iar în Rusia, sute. „Pentru mulţi e dificil să ajungă la Athos, să se închine Sfântului Gheorghe, mai ales pentru femei care nu pot intra. (…) E o întâlnire unică pe plan duhovnicesc“, mai precizează stareţul.

Programul Moaştele Sfântului Gheorghe se vor întoarce marţi dimineaţa, 24 aprilie, în Grecia, mănăstirea din Teleorman fiind singurul loc unde vor poposi în România. Afişul evenimentului Imagini din Grecia, cu moaştele Restricţii rutiere Echipaje de poliţişti şi jandarmi vor fi prezente la pelerinajul de la Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca. „Având în vedere manifestările religioase care se vor desfăşura la Mănăstirea Pantocrator situată de DJ 503, în comuna Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, în intervalul 20 – 23 aprilie, la care se estimează prezenţa unui număr mare de enoriaşi care vor tranzita drumurile din judeţ, administratorul DJ 503 – Consiliul Judeţean Teleorman, cu avizul Serviciului Rutier Teleorman, a dispus devierea temporară a circulaţiei vehiculelor în data de 22 aprilie, între orele 07.00.- 15.00, de pe D.J. 503 (Drăgăneşti-Vlaşca – Videle) pe Drumul Comunal 18 (Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Târnava – Videle). Restricţionarea circulaţiei se va realiza între localităţile Drăgăneşti – Vlaşca şi Târnava, pe sectorul de drum cuprins între km. 38+890 m (intersecţie cu DN 6) în localitatea Drăgăneşti – Vlaşca şi kilometrul 42 – 950 m (intersecţie cu Drumul Comunal 18) în satul Târnava, comuna Botoroaga“, precizează reprezentanţii IPJ Teleorman.

Aceştia au şi câteva recomandări pentru şoferi: să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri care asigură în zonă dirijarea şi supravegherea traficului rutier; să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la indicatorul „stop“ şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră; să nu oprească autovehiculele în locurile unde acest lucru este interzis şi să nu claxoneze inutil; să circule cu o viteză legală, adaptată la condiţiile de drum. „Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi“, adaugă cei de la IPJ Teleorman.

Distribuie stirea Prieteniilor !

CITEȘTE ȘI